Čakovec: Odigran ženski košarkaški Turnir prijateljstva

Proteklog vikenda u Čakovcu je povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske održan vrlo zanimljiv ženski košarkaški turnir. Na Turniru prijateljstva za igračice rođene 97. i mlađe, u organizaciji ŽKK Radost Čakovec, u subotu i nedjelju sudjelovale su, osim domaćina ŽKK Radost,  ŽKK Dubrava iz Zagreba, ŽKK Rovinj iz Rovinja i ŽKK Vinkovci iz Vinkovaca.

Zanimljivost ovog turnira je da nema pobjednika, najbolje igračice, najboljeg strijelca, jer je ovo bio Turnir prijateljstva – turnir klubova koji već niz godina igraju prijateljske utakmice, koji se druže i posjećuju, ugošćuju, smještaju kod obitelji, pa se to sve pretvara u nešto više od običnog odigravanja utakmica, jer se rađaju nova prijateljstva.

Na turniru nije bio primaran rezultat, nego druženje, promocija košarke i pružanje mogućnosti da što više igračica odigra koju minutu više, nego kad se igra na rezultat.

Rezultati utakmica:  

Utakmice odigrane u subotu, 6. listopada  
ŽKK Vinkovci : ŽKK Dubrava 101:38 (33: 5,  23:7,  26:7, 19:19)
ŽKK Radost Čakovec : ŽKK Rovinj 33:36 (6:12, 9:12, 8:4, 10:8)  
ŽKK Radost Čakovec : ŽKK Vinkovci 38 : 77 (12:18, 2:30, 9:15, 15:14)

Utakmice odigrane u nedjelju, 7. listopada  
ŽKK Vinkovci : ŽKK Rovinj 76:38  (24:10, 24:11, 17:6, 11:11)
ŽKK Radost Čakovec: ŽKK Rovinj 39:47 (7:14, 13:8, 5:16, 14:9)

Popis igračica koje su nastupile za ekipu ŽKK “RADOST” Čakovec:

Štrukelj V., Taradi S., Kranjčec A., Dovečer A., Bašek L., Kranjčec L., Mikolaj M., Đokić D., Kranjčec P., Polanec H., Kapelari K., Kranjčec M., Novak N., Jelenić L., Mađar L., Rešetar M., Obadić I., trener Željko Levačić.

Na turniru nije bilo pehara i medalja jer su sve igračice, zbog svog ponašanja, bodrenja i igre i ovako bile “zlatne” te im je za uspomenu uručen bedž ŽKK Radosti s obilježjima turnira. Još jedna od zanimljivosti u organizaciji ovog turnira je njegovo “recesijsko” razmišljanje.

Trošak za smještaj igračica i trenera iz udaljenih sredina, prehrana, dvorana, suci i sve ono što je potrebno za organizaciju jednog ovakvog turnira s četiri ekipe,  za organizatora je bio minimalan – oko petstotinjak kuna. Ovo “minimalan” proizilazi prije svega iz skromnosti prilikom organizacije turnira i ideji prijateljskog turnira, do ljudi dobre volje koji su svojim doprinosom pomogli da se turnir održi.

Zahvala ide roditeljima koji su ugostili igračice iz Rovinja i Vinkovaca, Gradu čakovcu, II. Osnovnoj školi, Međimurskim i Lovačkim dvorima,  Međimurje metalima, Baroku, pekarama CRO-PEK i Junior, VELPRU Varaždin, OPG-u Obadić Belica i gosp. Taradi, te sucima KSMŽ.

Zahvaljuju se i medijima koji su nas podržali u ovome što radimo i nadaju se da će se u Županiji i Gradu, nakon ovakvih događanja, naći u budućnosti i više sluha i financija za jedan i JEDINI ženski košarkaški klub u Međimurju, za ženski košarkaški klub “RADOST” Čakovec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije