Odbojkaši Centrometala slavili u Rijeci

Sjajna odbojkaška predstava na otvorenju prvoligaške sezone trajala je točno dva sata i dvadeset minuta, te donijela mnoštvo uzbuđenja i preokreta. Za Centrometal niti ovu utakmicu nije mogao nastupiti Kovač zbog ozljede, dok je Tomica Posavec bio u sastavu ali bez realne šanse za igru.

Ipak u narednim susretima obojica će biti na raspolaganju. Tako je momčad počela u sastavu Križanović, Kurteš, Vincek, Gotal, Palinkaš, Marin Posavec, te libero Petran. Rijeka pak u bitno promijenjenom sastavu od lani, ali po igri ništa slabija.

Krenulo je izjednačeno u uvodnom setu, na prvom odmoru prednost Rijeke 8:7. Nakon toga domaći imaju i 14:11, te u tom trenutku ne koriste kontru za povećanje prednosti. To koristi Centrometal, te sa četriri uzastopna poena preuzima vodstvo. Nakon toga je vrlo izjednačeno, a Rijeka ima zadnje vodstvo kod 20:19. Ipak Međimurci nakon toga igraju vrlo sigurno, preokreću i dobivaju set 25:22.

U drugom setu slična slika, Rijeka opet od početka u maloj prednosti. Sredinom seta Centrometal preokreće, ali tu prednost i gubi i opet je 20:19 za Rijeku. Momčadi se izmjenjuju u vodstvu, a do prve set lopte dolazi domaćin. Nju ne koristi, Centrometal zatim dolazi do prednosti od poena i onda se dešava nevjerojatna situacija na terenu.

Kod set lopte Centrometala libero Rijeke odigrava loptu, ali kako niti jedan njegov suigrač ne ide na loptu on trči do lopte i odigrava je i drugi put zaredom. Začudo to ne vidi niti jedan sudac na čuđenje cijele dvorane, nakon toga Rijeka izjednačava uz silne proteste gostiju. Na kraju nakon još jedne neiskorištene set lopte Riječana, set ipak ide Centrometalu sa 28:26.

Treći set je opet izjednačeno od početka da bi Rijeka sredinom seta došla do prednosti 18:14. Centrometal to stiže pri 21:21, te opet slijedi neizvjesna završnica. Pri 23:21 za domaće u igru ulazi Makarov i dobrim servisima pomaže u sustizanju prednosti Rijeke. Ipak Rječani imaju tri set lopte koje ne koriste. A zatim na meč lopti gostiju Makarov loptu kuha u mrežu umjesto u protivničko polje. Nakon toga Rijeka koristi svoju petu set loptu i sa 30:28 smanjuje na 2:1.

Četvrti set bolje otvara Centrometal, te vodi 12:9. Ali tada zbog puno loših reakcija u obrani Centrometala Rijeka preokreće, vodi i sa pet poena prednosti i sa 25:21 rješava set u svoju korist. Peti set Centrometal kreće sigurnije, te na promjeni strana vodi 8:6.

Nakon toga prednost raste na tri poena koje Međimurci zadržavaju do kraja za konačnih 15:12. Dakle odbojkaši Centrometala odlično su krenuli u prvenstvo osvojivši dva boda na gostovanju. Ostaje možda žal za neiskorištenom meč loptom za 3:0, ali ostvaren rezultat je realan. U pobjedničkoj momčadi svi igrači dali su podjednak doprinos.

U sljedećem kolu Centrometal u subotu 13. listopada sa početkom u 19:00 sati dočekuje Sisak koji je u prvom kolu pobijedio u Vukovaru sa 3:0. U trećem susretu kvalitetnije skupine prve lige Rovinj je pobjedio zagrebačku Mladost sa 3:2.

MOK RIJEKA – OKM CENTROMETAL 2:3 (22:25, 26:28, 30:28, 25:21, 12:15)

Rijeka, dvorana Mladosti na Trsatu, gledatelja 100
Suci: Perić, Kramar-Šandl (oboje Zagreb)

Rijeka: L. Lasić, Krmpotić, Branković, Jurišić, Hrabrov, Brdarić, Cibić, Batista, D. Lasić, Dorić, Sušanj, Jurčević (trener Liverić)

Centrometal: Palinkaš, Puđa, Gotal, Vincek, Petran, T.Posavec, M. Posavec, Kurteš, Makarov, Vuk, Kopačević, Križanović (trener Kirić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije