Nogomet: Nedelišće igra osminu finala u Dubrovniku

Danas u podne je odlučeno da će Nogometni klub Nedelišće susret osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa igrati u Dubrovniku. Protivnik Nedelišću je ekipa GOŠK-a koja je u šesnaestini finala izbacila Šibenik nakon izvođenja jedanaesteraca.

GOŠK je član 3. HNL Jug i do sada su u prvenstvu odigrali šest utakmica. Imaju tri pobjede, remi i dva poraza uz gol razliku 7:7. S 10 bodova i susretom manje trenutno su 7. na tablici.

U prvom kolu pobijedio ih je Val 2:0, dok su u drugom kolu kod kuće odigrali sa Zagorom 0:0. U trećem kolu poraženi su na gostovanju kod Jadran Luke Ploče 2:0. Prvu pobjedu zabilježili su u četvrtom kolu kada su kod kuće bili bolji od Uskoka 3:1. U petom su kolu ubilježili i prvu gostujuću pobjedu savladavši trenutno posljednji Velebit 3:2. Sutra igraju zaostali susret šestog kola kod Omiša. U sedmom su kolu proteklog vikenda kod kuće s minimalnih 1:0 pobijedili ekipu Kamen Ivanbegovina.

U pretkolu kupa GOŠK nije igrao susret s ekipom Jedinstvo Omladinac Nedešćina pa su tako kao i Nedelišće bez borbe došli u šesnaestinu finala. U susretu sa Šibenikom nije bilo pobjednika ni golova. Produžetak je završio 1:1, a u izvođenju jedanaesteraca slavili su Dubrovčani 3:2. Susret osmine finala na rasporedu je u srijedu 31. listopada s početkom u 15:00 sati.

Izvještaj sa susreta GOŠK – Šibenik (hrsport.net)

Šibenčani su i ove godine posustali već u prvom Kup susretu koji su igrali. Iako su bili bolji protivnik, imali više šansi i daleko bolje šanse, još ih je jednom boljeg rezultata koštala loša realizacija. Neefikasnost koja sad već polako postaje velika šibenska briga, jer nevjerojatno je što sve šibenski igrači ne uspijevaju pretvoriti u pogotke.

U Lapadu su Modri zaigrali praktički u najboljem sastavu (nedostajao je tek Španja), ali mreže su dugo mirovale. U svakom su poluvremenu Šibenčani imali sjajnih prilika, ali mrežu Dalibora Kristića nisu uspjeli pogodili, a domaći se vratar prometnuo u junaka pobjede GOŠK-a u nastavku utakmice. U 90 minuta igre pogodaka nije bilo, ali mreža Petrovićeve momčadi ipak se zatresla u prvom produžetku. Ante Živković još je jednom zabio gol tek što je ušao u igru, pogodio je za vodstvo gostiju iz Krešimirova grada u 102. minuti. Odmah potom domaćin je ostao s igračem manje, crveni karton dobio je Mihaljević.

Imala je Tomićeva momčad još niz prilika da postigne drugi gol i riješi pitanje pobjednika i prolaza u daljnju fazu natjecanja, no, ponovno je neefikasnost uzela maha. Nisu Šibenčani uspjeli u svoju korist riješiti niti situacije kad su izlazili sami na domaćeg vratara (u više situacija). Kazna za sve promašaje stigla im je u zadnjim trenucima utakmice, kad je na jednu dugu loptu reagirao vratar Škorić, lopta mu je nakon kontakta s jednim igračem ispala, dočekao ju je domaći igrač Caput i poslao u mrežu za izjednačenje.

U lutriji jedanaesteraca glavnu ulogu preuzeo je domaći golman Kristić, a izvođači se nisu proslavili. Nakon što je prvih pet jedanaesterca uspješno realizirano (GOŠK je zabio svoja prva tri, Šibenika dva), krenula je serija promašaja. Prvo je Tepurićev udarac obranio Kristić, na drugoj strani Lekaj je pogodio stativu, da bi Kristić zaustavio i udarac Čuljka. Đajić je uzdrmao prečku u petoj seriji, a Šibenik je preko Anića imao priliku ostati u igri, no, i njegov je udarac završio na stativi i počelo je slavlje Dubrovčana koji su iskoristili veliku priliku koja im se pružila da nastave natjecanje u Kupu.

GOŠK – Šibenik 4:3 (0:0, 1:1)
Dubrovnik, igralište na Lapadu, gledatelja 400
Sudac: Goran Gabrilo – Split
Strijelci: Caput 119′ – A. Živković 102′
Crveni karton: Mihaljević 105′ – sprječavanje izgledne situacije za gol namjernim igranjem rukom
GOŠK: Kristić, Lekaj, Čikato (od 69. Tikvica), Ivanišević, Đajić, Mihaljević, Hodžić (od 58. Pralas), Papić, Caput, Kovačić, Dragić (od 55. Mrđen). Trener: Milan Petrović.
Šibenik: Škorić, Blaić, Tomić, Bašić, Pekas (od 46. Anić), Pešić (od 67. A. Živković), Marina (od 79. G. Živković), Mišlov, Čuljak, Slavica, Tepurić. Trener: Goran Tomić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije