Atletika: Koraj i Horvatić prvaci Balkana

S puta iz turskog Izmira ovih se dana vratila veteranska atletska reprezentacija Hrvatske koja je nastupila na Balkanskim atletskim igrama uz učešće od ukupno 13 reprezentacija s balkanskog poluotoka.

Hrvati su iz godine u godinu sve brojniji i bolje pripremljeni za ovo prestižno veteransko natjecanje, a tako je bilo i ovom prilikom, jer je šesnaest članova reprezentacije polučilo izuzetan uspjeh osvojivši preko četrdeset medalja uz obaranje nekoliko balkanskih i državnih rekorda.

Veliki doprinos ovom uspjehu dala su i dvojica Međimuraca, inače već poznati u svijetu seniorske, a sada i veteranske atletike. To su članovi Atletskog kluba Međimurje iz Čakovca, dugoprugaš i maratonac Stjepan Koraj koji je nastupio u kategoriji veterana starosti od 55-59 godina te četiristo i osamstometraš Zvonko Horvatić u jednoj starosnoj kategoriji niže odnosno 50-54 godine.

Koraj je nastupio je u tri discipline i svaki se puta okitio medaljom, a najuspješniji je bio u utrci na 10 000 m gdje je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Uz to osvojio je i dvije bronce i to na 1500 m gdje je osim izvrsnog plasmana oborio i hrvatski rekord, te u balkanskoj štafeti 800-400-200-100 u kojoj je otrčao najdužu dionicu od 800 m.

Nešto mlađi Zvonko također je bio u vrhunskoj formi  i iznimno raspoložen što dokazuje podatak da je osvojio četiri medalje i to tri srebrne u utrkama na 400 m, 800 m te štafeti 4 x 100m dok je zlatnu medalju primio nakon odlično odrađene dionice od 200m u balkanskoj štafeti. Na taj način oba naša atletičara pokazala su, osim odlične kondicijske pripremljenosti u pojedinačnim disciplinama, i timski duh i veliku borbenost u utrci štafeta, u kojima su zajedno sa kolegama iz reprezentacije dominirali u borbama sa ostalim balkanskim trkačima.

Ovi rezultati nisu slučajni jer obojica su dugogodišnji članovi Atletskog kluba Međimurje, i dok Koraj svoje kilometraže odrađuje sam po svojem programu, za uspjehe Horvatića zaslužan je i Aleksandar Žbulj, trener u AK Međimurje.

BAI 2013. U ZAGREBU

Hrvatska atletska veteranska reprezentacija ostvarila je još jednu značajnu pobjedu u Izmiru i to za stolom gdje se odlučivalo u kojoj će se zemlji održati Balkanijada iduće godine. Naime, jednoglasno je odlučeno da će 2013. godine domaćin Balkanskih atletskih igara biti Zagreb, pa se tako početkom rujna iduće godine na atletskim terenima sportskog parka Mladost u Zagrebu po prvi puta u Hrvatskoj mogu očekivati najbolji veterani Balkana.

Naravno, tamo će jednu od glavnih riječi ponovo voditi međimurski heroji iz Izmira, ali je to ujedno poziv i poticaj mnogim drugim potencijalnim atletičarima i trkačima da se što bolje pripreme i nastupe iduće godine u Zagrebu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije