I MURSKO SREDIŠĆE IMA TRKAČKI KLUB

NOVI KLUB Trkački klub Rudar promotor zdravog života na gradskome području

- Prva zadaća i obveza programskih ciljeva je organizacija trkačke lige koja će nositi ime Rudar Mursko Središće - rekla je Martina Bezek, jedna od inicijatora osnivanja trkačkog kluba

Martina Bezek, Ivica Peršić i Miljenko Vrbanec bili su inicijatori osnivanja trkačkog kluba u najsjevernijem gradu Lijepe Naše.

– Velika strast prema trčanju i velika želja da potaknemo građane na tjelesnu aktivnost i rekreaciju navela nas je da osnujemo Trkački klub Rudar Mursko Središće – istaknula je Martina Bezek te je dodala kako im je prva zadaća i obveza programskih ciljeva organizacija trkačku ligu, a po uzoru na ostale sredine.

Liga će nositi ime Rudar Mursko Središće. Liga će se sastojati od osam kola raspoređena gotovo kroz cijelu godinu, od 23. ožujka 2019. do 30. studenog 2019. – rekla je predstavljajući klub i ligu Martina Bezek.

Trče se dvije trase, kraća trasa 3.400 m i duža trasa od 8.300 m sa startom i ciljem kod Becach bara Trska. Staza se sastoji asfalta, makadama i zemlje. Kraća trasa će se trčati šetnicom prema Ulici M. Gupca i Murskom ulicom do skele Fusek s povratkom istim putem. Dulja trasa staze trčat će se šetnicom prema Ulici M. Gupca i Murskom ulicom do skele Fusek, nastavit će se Ruadrsko-Murskim putovima do glavne prometnice u M. Središću, a povratak će biti istim putem.

Trčat će se u tri kategorije: juniori, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji
Nakon osmog kola lige uručit će se najboljim natjecateljima medalje, pehari i nagrade, te majice za sve natjecatelje.

– Voljeli bi da nam se pridružite u što većem broju. Dobrodošli su svi: rekreativci i rekreativke, trkači i trkačice, a isto tako bi voljeli da se što veći broj trkača učlani u naš klub. Doviđenja do subote 23. ožujka, pola sata prije početka utrke koja će početi u 16 sati – poručuju organizatori i dodaju: – Neka sve nas potiče uzrečica Zdrav duh u zdravom tijelu !

Vezano uz gore spomenutu u petak, 8. veljače su na startu, odnosno cilju utrke predstavljene klupske majice, a što su učinili: Martina Bezek, Dražen Srpak, Miljenko Vrbanec i Mladen Ignac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije