Vijesti / Sport
Sport
NOVI KLUB Trkački klub Rudar promotor zdravog života na gradskome području
G.G.

I MURSKO SREDIŠĆE IMA TRKAČKI KLUB

NOVI KLUB Trkački klub Rudar promotor zdravog života na gradskome području

- Prva zadaća i obveza programskih ciljeva je organizacija trkačke lige koja će nositi ime Rudar Mursko Središće - rekla je Martina Bezek, jedna od inicijatora osnivanja trkačkog kluba

Martina Bezek, Ivica Peršić i Miljenko Vrbanec bili su inicijatori osnivanja trkačkog kluba u najsjevernijem gradu Lijepe Naše.

- Velika strast prema trčanju i velika želja da potaknemo građane na tjelesnu aktivnost i rekreaciju navela nas je da osnujemo Trkački klub Rudar Mursko Središće - istaknula je Martina Bezek te je dodala kako im je prva zadaća i obveza programskih ciljeva organizacija trkačku ligu, a po uzoru na ostale sredine.Liga će nositi ime Rudar Mursko Središće. Liga će se sastojati od osam kola raspoređena gotovo kroz cijelu godinu, od 23. ožujka 2019. do 30. studenog 2019. - rekla je predstavljajući klub i ligu Martina Bezek.

Trče se dvije trase, kraća trasa 3.400 m i duža trasa od 8.300 m sa startom i ciljem kod Becach bara Trska. Staza se sastoji asfalta, makadama i zemlje. Kraća trasa će se trčati šetnicom prema Ulici M. Gupca i Murskom ulicom do skele Fusek s povratkom istim putem. Dulja trasa staze trčat će se šetnicom prema Ulici M. Gupca i Murskom ulicom do skele Fusek, nastavit će se Ruadrsko-Murskim putovima do glavne prometnice u M. Središću, a povratak će biti istim putem.

Trčat će se u tri kategorije: juniori, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji
Nakon osmog kola lige uručit će se najboljim natjecateljima medalje, pehari i nagrade, te majice za sve natjecatelje.- Voljeli bi da nam se pridružite u što većem broju. Dobrodošli su svi: rekreativci i rekreativke, trkači i trkačice, a isto tako bi voljeli da se što veći broj trkača učlani u naš klub. Doviđenja do subote 23. ožujka, pola sata prije početka utrke koja će početi u 16 sati - poručuju organizatori i dodaju: - Neka sve nas potiče uzrečica Zdrav duh u zdravom tijelu !

Vezano uz gore spomenutu u petak, 8. veljače su na startu, odnosno cilju utrke predstavljene klupske majice, a što su učinili: Martina Bezek, Dražen Srpak, Miljenko Vrbanec i Mladen Ignac.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!