Sve spremno za Croatian Speedway Grand Prix CHALLENGE

Speedway Grand Prix CHALLENGE finale je kvalifikacija za svjetsko prvenstvo Grand Prix u motociklizmu koje se održava na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu u subotu, 29. rujna. Speedway je motociklistički sport u kojem se vozi na motociklima od 500 ccm bez kočnica – samo gas i kvačilo.

Pogonsko gorivo je metanol, a na utrci sudjeluje osamnaest vozača devet zemalja: Danske, Švedske, Australije, Poljske, Slovenije, Češke, Njemačke, Slovačke i Hrvatske. Ovo je najvažnija utrka u sezoni iz razloga što određuje najbolju trojicu vozača koji ulaze u najprestižnije natjecanju u speedway svijetu – Grand Prix 2013. godine.

Organizator utrke je Speedway klub Unia iz Donjeg Kraljevca u suradnji s FIM-om (Međunarodnom motociklističkom federacijom) te će vam osigurati vrhunski provod te druženje s najboljim vozačima svijeta. Boje hrvatske zastave predstavljat će Jurica Pavlic, dvostruki europski prvak te juniorski viceprvak svijeta u speedwayu.

Stadion Milenium je izgrađen na način da pruža gledateljima i vozačima vrhunski ugođaj, dok je staza jedna od najzanimljivijih u Europi. Aktualni prvak svijeta, Amerikanac Greg Hancock, upravo je na hrvatskom Grand Prixu osvojio tu titulu 2011. godine što nam je svima ostalo u posebnom sjećanju.

Vozači koji su kvalifikacijama došli do finala imaju samo jedan cilj u subotu 29.rujna – ulazak u Grand Prix, a prva utrka se održava na Novom Zelandu u ožujku 2013. Kapacitet stadiona je 6.500 sjedećih mjesta, te preko 2.500 parkirnih mjesta. Sve tribine su natkrivene, dostupni su šankovi sa pićem i hranom, te VIP dvorana za 350 gostiju. Trening će se održati u petak od 17 do 19 sati, a glavna utrka u subotu započinje od 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije