ODLIČAN MLADI MEĐIMUREC

Nogometaš Matej Vuk: ‘U budućnosti se vidim kao prvotimac Rijeke’

Matej je u pionirima Rijeke već rušio ekipe poput Atletico Madrida, Hajduka i Dinama, a za mlađe dobne selekcije Hrvatske upisao je nekoliko nastupa

Matej Vuk rođen je 10. lipnja 2000. godine, a prve nogometne korake napravio je u NK Mladost Prelog. Nakon igranja u preloškoj Mladosti odlazi u NŠ Međimurje-Čakovec da bi potom otišao u HNK Rijeku. Nedavno je s Rijekom potpisao profesionalni ugovor, a oni su ga poslali na kaljenje u Inter Zaprešić za koji je ove sezone upisao četiri nastupa. Matej je u pionirima Rijeke već rušio ekipe poput Atletico Madrida, Hajduka i Dinama, a za mlađe dobne selekcije Hrvatske upisao je nekoliko nastupa.

Za sebe kaže da je dečko koji uvijek nastoji biti još bolji što god radio, ali napominje da ne voli gubiti.

Kad si počeo trenirati nogomet?

Moji prvi koraci u nogometu su krenuli jako brzo. Nitko me nije tjerao na to, zavolio sam nogomet čim sam ugledao loptu. Prvo je sve krenulo na igralištu pored kuće u Čehovcu na kojem sam visio cijele dane. Sa sedam godina sam krenuo trenirati u Mladost iz Preloga.

Pratiš li Međimurje u Drugoj HNL?

Naravno da pratim. Ipak je to klub u kojem sam proveo predivne tri godine i koji mi najviše pružio za moj razvoj.

Imaš li trenera koji je ostavio poseban trag u tebi?

Pa ima par trenera koji su mi dosta pomogli u karijeri, ali izdvojio bi Maria Šarića koji mi je bio trener te tri godine koje sam proveo u NK Međimurju. On je trener koji te može jako puno toga naučiti ako ga slušaš,a ja sam ga uvijek slušao i upijao svaki detalj koji bi mi rekao. Uživao sam svaki trenutak proveden s njim na treningu, a to je najbitnije. S osmijehom sam započeo i završio trening.

Nedavno si potpisao trogodišnji ugovor s Rijekom, možeš li nam opisati svoje osjećaje?

Da potpisao sam ugovor na tri godine. Osjećaj je fenomenalan, tek dok dođeš u tu svlačionicu vidiš kako je lijepo biti nogometaš.

Vidiš li se nakon ove sezone kad odradiš posudbu u Interu u prvoj momčadi Rijeke? Imaš li ciljeve u budućnosti?

Ja se trudim i dajem sve od sebe, a na kraju sezone ćemo vidjeti sve kako će biti, ali naravno da se vidim.  Ne volim baš pričati što će biti u budućnosti, ali samo se nadam dobro zdravlju. Sve ostalo je potpuno nebitno.

Tvoja poruka za kraj mladim sportašima?

Moja poruka mladim sportašima i sportašicama je da uvijek ostanu na tom putu koji su si zamislili. Nekad će im doći teški periodi gdje će morati napustiti obitelj, gdje im neće bas sve ići kako su oni naumili. Bit će jako teško, ali neka ne odustanu od svojih snova. (Izvor: Međimurska sportska mreža)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije