Iva Mekovec: “Zauvijek ću pamtiti Osijek”

Pobjedom Ive Mekovec i Ivana Bjelice završeno je četvrto izdanje Osijek Opena, 10.000 dolara vrijednog ITF Futuresa koji se proteklog tjedna igrao na terenima u Perivoju kralja Tomislava.

Iva Mekovec, 17-godišnja tenisačica iz Čakovca, u Osijek je došla kao 706. igračica s WTA liste, nije imala status nositeljice, ali je sjajno kormilarila ždrijebom i jučerašnjom pobjedom u finalu nad prvom nositeljicom Katerinom Kramperovom (345-WTA) od 6:1, 6:2 osvojila svoj prvi Futures naslov u karijeri. I na tronu naslijedila lanjsku pobjednicu, također hrvatsku tenisačicu, Petru Šunić.

– Zauvijek ću pamtiti Osijek, ovo je moj prvi profi naslov. Ovdje mi se sve poklopilo, igrala sam odlična tenis cijeli tjedan i kruna je ova pobjeda i naslov – kazala je Mekovec, koja je iz Osijeka otišla s pobjedničkim pokalom, bogatija za 1.300 dolara i 18 WTA bodova, koji će je spustiti u poretku najboljih tenisačica svijeta.

Finale je završila sa samo tri izgubljena gema. No, Kramperova jučer nije bila prava. – Ona se u polufinalu ozlijedila, vidjelo se da jučer ne može puno i to mi je pomoglo. U svakom slučaju, nisam se nadala da će finale ovako kratko trajati – kazala je Čakovčanka. Do naslova je otišla nakon samo sat i osam minuta igre.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije