Sloboda u pretkolu kupa kod Gorice

U pretkolu hrvatskog nogometnog kupa pobjednik međimurskog kupa Sloboda iz Slakovca gostuje kod Gorice u Velikoj Gorici. Početak susreta je u 16:00 sati.

U najavi kup susreta na web stranice Gorice se navodi: “Gorica već u srijedu igra pretkolo Kupa Hrvatske sa Slobodom iz Slakovaca na gradsko stadionu u Velikoj Gorici. Gosti prema najavama iz njihovog tabora dolaze u Veliku Goricu pobijediti, a na temelju pristupa igrača Gorice u ovoj utakmici imaju se tome pravo i nadati.” Na početku mjeseca nakon izvlačenja parova na goričkom portalu su napisali da su bili sretne ruke, no izgleda da su se nakon dva prvenstvena kola i dvije loše utakmice ipak predomislili.

Gorica je član 2. HNL. U prvom kolu na Poljudu su protiv Primorca odigrali 2:2 (strijelci Crnov i Jagačić), a u drugom kolu su kod kuće prije nekoliko dana poraženi od Radnika iz Sesveta 0:2. Tijek susreta možete pratiti ovdje.

Naš drugi predstavnik Nedelišće ne igra svoj susret jer je suparnik Krka iz Lozovca odustala od natjecanja i 26. rujna će igrati u šesnaestini završnice hrvatskog nogometnog kupa.

Na blogu NK Nedelišće napravili su analizu tko bi im mogao biti protivnik u šesnaestini finala kupa: “Sreća nas je poslužila na početku natjecanja i klub je po prvi put ušao među 32 najbolja kluba u Hrvatskoj, a hoće li tako biti i prilikom ždrijeba za šesnaestinu finala, preostaje nam vidjeti. U toj fazi natjecanja nismo među 16 nositelja i vrlo je lako moguće da ugostimo neku jaku prvoligašku momčad ili pak neku malo slabiju, koju nije nemoguće pobijediti na domaćem terenu.

Od prvoligaških klubova tu se naravno ističu Dinamo i Hajduk, a uz njih tu još i Istra 1961, Osijek, Rijeka, Inter, Slaven, Zagreb i Cibalia. U tzv. slabijoj grupi mogućih protivnika tu su Pomorac (Kostrena) i Šibenik od drugoligaša, trećeligaši Segesta (Središte) te Konavljanin i Zagora (Jug), preostala dva kluba su bivši prvoligaši Karlovac i Varaždin kojih se ipak ne bi trebalo puno pribojavati.

Karlovac 1919 se u ovoj sezoni natječe u 1. županijskoj ligi, a s Varaždinom nije posve jasno tko će nasljediti njihov status nositelja, hoće li to biti novoosnovani i nesuđeni trećeligaš NK Varaždin – Škola nogometa, koji se natječe u 2. županijskoj ligi – istok, ili netko drugi.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije