UEFA će donirati Udruzi Pogled 50.000 eura

‘UEFA foundation for children’ u sklopu natječaja za 2018. godinu, dodijelila je dvadeset donacija udrugama koje rade s djecom s teškoćama u razvoju. Udruge su nominirali njihovi nacionalni nogometni savezi. Među odabranima je i naša udruga Pogled, nominirana od Hrvatskog nogometnog saveza. Donacija je 50.000 eura.

Upravni odbor UEFA Zaklade za djecu sastali su se 16. svibnja u Lyonu u uredima Sport dans la Ville – organizacije koja koristi sport kako bi pomogla mladim ljudima da se integriraju u društvo – pod upravom svog predsjednika Aleksandra Čeferina.

Dnevni red za taj sastanak obuhvaćao je niz važnih stavaka poslovanja, kao što je nagrada UEFA Zaklade za djecu za 2018. i odobravanje projekata koji će se podupirati korištenjem sredstava iz nedavnog susreta za solidarnost, održanog u Ženevi 21. travnja a zajednički su organizirali UEFA i Ujedinjeni narodi.

U siječnju je 55 udruga članica UEFA-e ponovo zatraženo da imenuje partnera koji je uključen u aktivnosti za djecu – ponoviti prošlogodišnju inicijativu usmjerenu na postavljanje europskih nacionalnih udruga u središte procesa donošenja odluka u pogledu tih nagrada.

Kriteriji prihvatljivosti za ovogodišnje nagrade bili su sljedeći: imenovani su se trebale nalaziti u jednoj od zemalja članica UEFA-e, morali su se pridržavati Etičkog kodeksa UEFA Zaklade za djecu, morali su biti registrirani kod nadležnih nacionalnih vlasti i pridržavati se svih zakonskih i financijskih obveza, njihove aktivnosti morale su biti usmjerene na pomoć djeci u nepovoljnom položaju i prioritet bi se davali nacionalnim udruženjima čiji partneri nisu dobili nagradu 2017. godine.

Ukupno 22 nacionalne udruge podnijele su nominirane prijedloge. Samo su dva kandidata odbijena zbog neispunjavanja navedenih kriterija. Upravni odbor odlučio je podijeliti ukupan iznos raspoloživih sredstava – jedan milijun eura – ravnopravno između preostalih kandidata, dok je 20 organizacija dobilo potporu od 50.000 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije