U Prelogu završen Dječji ljetni biciklistički kamp

Biciklistički klub Prelog ovu je godinu prvi put krenuo s organizacijom Dječjeg biciklističkog kampa koji se odvijao od 20. do 24. koloovza na sportskim terenima Osnovne škole Prelog u večernjim terminima od 18 do 19:30 sati, a za djecu je bio potpuno besplatan.

Cilj organizatora je bio okupiti djecu od 4 do 14 godina te im predstaviti biciklizam kao jedan od najboljih sportova za rekreaciju, sigurnost u biciklizmu, vrste bicikla, dijelove bicikla, prezentirati im sigurnu vožnju te sve ostale ljepote i čari ovog divnog sporta.

Odaziv djece na kamp je nadmašio očekivanja organizatora te je tako kroz četiri dana na kampu sudjelovalo ukupno tridesetak mališana svih dobnih i spolnih skupina. Zahvaljujući nesebičnom volontiranju mladog preloškog profesora tjelesnog odgoja Damira Žegarca, koji je djeci postavio 3 poligona za uvježbavanje te usavršavanje biciklističkih vještina, djeca su uživala što se itekako vidjelo na njihovim licima, a zadovoljstvo nisu krili ni roditelji.

Klub je za djecu pripremio tekućinu, lubenice, kolače i kekse kako mališani ne bi ostali bez energije potrebne za okretanje pedala. Zadnji dan odvijanja kampa sva djeca su poligone odvozila na štopericu te tako pokazala koji su najspretniji biciklisti, a organizatori su svu djecu nagradili sa diplomama za uspješno završeni kamp.

Ovim putem vodstvo kluba izražava zahvalu profesoru Damiru Žegarcu na volontiranju, roditeljima i djeci na sudjelovanju, te članovima kluba koji su pomogli u organizaciji kampa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije