Damir Biškup: Ekipa Croatie me iznenadila

U 2. kolu 3. HNL Sjever Međimurje je pobijedilo Croatiu iz Grabrovnice 3:1. Propisno su se ispromašivali jedni i drugi, vratari su bili vrlo dobri s obje strane. Ipak, kako to već biva, broje se pogoci, a tu su Čakovčani bili uspješniji i uknjižili su uz tri gola na bodovni kontro i tri boda. Nakon susreta porazgovarali smo s čakovečkim strategom Damirom Biškupom.

eMedjimurje.hr: Kakav je vaš pogled na utakmicu s Croatiom?

Biškup
: Bilo je stvarno teško, čestitam dečkima na osvojena tri boda. Ekipa Croatie me iznenadila, jako su dobro igrali. Mi možda i nismo bili pravi kakvi bi trebali biti, ali smo pokazali karakter i to kapitalizirali s visokim rezultatom.

eMedjimurje.hr: Uspjeli ste zabiti tri gola, ali ste i jako puno toga promašili.

Biškup
: Stvaramo puno prilika, to je dokaz da igramo napadački nogomet. Tri gola smo zabili, još sedam mrtvih prilika nismo zabili. Treba reći i da su oni imali pet – šest odličnih prigoda, no naš vratar Šafarić ih je uspio spriječiti. Napravit ćemo još više u toj fazi napada na mirnoći.

eMedjimurje.hr: Kad spominjete Šafarića treba reći da vas je spasio u uvodu u susret jer je Croatia imala nekoliko izglednih prilika.

Biškup
: Croatia je bolje od nas ušla u susret, to sam i rekao igračima prilikom prvog okupljanja za osvježenje zbog ovih vrućina u prvom poluvremenu. Nismo dobro ušli u utakmicu, mi smo iz svojih grešaka dali protivniku da dođe do gola. Predaleko smo stajali od igrača, nismo imali mirnoću i sigurnost u pasu. Šafarić brani na vrhunskom nivou i u prvih petnaest minuta nas je spasio.

eMedjimurje.hr: Tek ste u 82. minuti napravili prvu zamjenu, a velike su vrućine. Zašto?

Biškup
: Nisam htio prije mijenjati jer smo u drugom poluvremenu dobro stajali na terenu. Igrači su se dobro osjećali, na svu sreću u 65. minuti smo poveli već 2:0. Protivnik nam je zabio gol, praktički auto gol, imamo čistu loptu na nozi. Da gol nismo primili odmah poslije našeg izmjene bi sigurno bile i prije. Ovako sam držao ipak ovih jedanaest, ne da podcjenjujem kvalitetu svojih pričuva, ali mislim da su u prednosti igrači koji su igrali i odlučio sam da pred sam kraj idem s tim izmjenama.

eMedjimurje.hr: Skoliber je puno toga promašio, no pokazuje da se zna naći na pravome mjestu u pravo vrijeme, zabio je i treći gol.

Biškup
: Skoliber je naše dijete, mladi igrač, ispred njega je velika budućnost. Mora samo nastaviti dalje s radom, dobre igre vraćaju mu se pogocima. Mogao je zabiti još najmanje tri gola, no na žalost nije. Zadovoljan sam njime, no on u danom trenutku mora biti prisebniji. Ne samo on, nego i ostali. Kao da se prepadnemo priliku, nemamo pravu mirnoću da to završimo.

eMedjimurje.hr: Čeka vas susret u Svetom Martinu na Muri s Poletom.

Biškup
: Igrali smo s njima tu na turniru i pobijedili smo ih. Mislim da oni ne mogu nešto posebno promijeniti u svojoj igri. Idemo probati tamo pobijediti, svaki bod s gostovanja za nas je uspjeh jer vidite sami da je ovo mlada ekipa s par iskusnih igrača i idemo sve napraviti da se iz Svetog Martina vratimo neporaženi.

Proslava pobjede Međimurja

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije