Pobjede varaždinskih triatlonaca Rožmarića i Sekelja

Vrući kolovoški dan mnogi su ovu srijedu iskoristili za kupanje i sunčanje na omiljenom kupalištu Varaždinaca –  Aquacityu. Idiličnu atmosferu kupačima i ovu su srijedu od 18 sati “poremetili” triatlonci, kojih se sakupilo čak 69 na startu pretposljednjeg kola Felt triatlon lige.

Ni težak vrući dan nije ih spriječio da dođu po svoju dozu adrenalina i sreće na Felt triatlon ligu u organizaciji Triatlon kluba 042. Počelo je s aquatlonom na kojem je prvo mjesto osvojio Luka Cvetko (5:02), drugo Borna Strelec (5:12), a treće Petar Radaković (5:14).

Nakon aquatlona zajednički su startali triatlonci koji su se natjecali u supersprintu i sprintu. Dionicu od 750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja najbrže je savladao mlađi junior TK042 Adam Rožmarić (1:04:35), Darko Škevin iz TK Zagreb (1:04:57) bio je drugi dok je treći ciljem prošao Dragan Milenković (1:04:57) iz TK Međimurje.

Najbolja među ženama bila je Jelena Sekelj (1:13:04) iz TK 042. Izvrsna druga bila je njezina klupska kolegica Karla Čović (1:15:41), a treća Patricija Grbčić (1:18:26) iz TK Međimurje. Očekivano, Matija Avirović (40:09) iz TK Međimurja bio je najbrži na supersprintu, ispred Luke Dodleka (41:41) i Tomislava Čamića (42:21).

Petra Radaković (49:46) iz TK Međimurje bila je najbolja među ženama na supersprintu, Viktorija Pušar (50:37) iz AK Međimurje bila je druga, a treće mjesto osvojila je Smiljana Janžek (51:05). Felt triatlon liga i ovo je kolo privukla nova lica da se okušaju u triatlonu.

Broj “novih triatlonaca” veseli organizatora, Triatlon klub 042, koji ove godine poseban naglasak stavlja na promociju ovog sporta. Ugodna druženja na Aquacityu i odlična organizacija lige pridonijeli su ponovnom vraćanju onih koji su se po prvi puta okušali u triatlonu i njihovom interesu da se aktivno uključe u treninge slijedeće sezone.

Supersprint je format koji je pogodan za sve rekreativce i one koji se po prvi puta žele okušati u ovom sportu. Najmlađi triatlonac ove godine na triatlon ligi rođen je 1997. godine a najstariji, a Vilim Pap, nevjerojatno je vitalni osamdesetpetogodišnjak! To je pokazatelj da na Felt triatlon ligi ima mjesta za sve.

Bliži se kraj lige ove godine i druženja na Aquacityu. U Triatlon klubu 042 pozivaju sve  koji su se do sada natjecali da dođu na zadnje kolo 29. koloovza u 18 sati i da se zajedno pokuša oboriti rekord u masovnosti – da se u jednom kolu premaši magična brojka od 100 natjecatelja!

Nećete požaliti jer očekuje vas dobra zabava u ugodnom društvu sportaša i rekreativaca. Startnina za zadnje kolo se ne naplaćuje, a nakon utrke će biti upriličena dodjela nagrada najuspješnijima, kao i dodjela najvrjednije nagrade – Felt cestovnog bicikla.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije