Dvoboj susjeda: Dinamo ili Maribor u Ligu prvaka?

U 20:45 sati u Maksimiru se večeras igra prvi susret 4. pretkola nogometne Lige prvaka koji odlučuje o nastupu u elitnom društvu europskog nogometa. Dinamo se smatra favoritom, a Slovenci vide svoju prigodu da preko hrvatskog prvaka zaigraju Ligu prvaka.

U pripremi susreta Mariborčani su pogledali sve Dinamove susrete i sigurno poznaju ne samo kako Zagrepčani djeluju na terenu i ekipu već svakog nogometaša posebno, znaju kako živi klub i što se događa oko kluba. Slovenci uporno guraju Dinamo u ulogu favorita jer ima veću tradiciju, klub je bogatiji i ima iskustvo igranja u Ligi prvaka.

U Dinamu mogu biti zadovoljni podrškom koju će imati s tribina jer cijene od jedne kune i deset kune napravile su velike redove prilikom prodaje. U najavi susreta strateg Dinama Ante Čačić je rekao: “Maribor respektiramo, radi se o ekipi koja igra ozbiljan nogomet, vladari su slovenskog nogometa i igrali su Europsku ligu prošle sezone tako da moramo ući maksimalno mobilizirani.” Čačić je dodao da je cilj ne primiti gol te da će posebnu pozornost obratiti na Ibraimia i Tavaresa.

Za susret ne konkuriraju Tomečak, Kovačić i Krstanović, a mi se nadamo minutaži Nikole Pokrivača da vidimo kako će izgledati na terenu međimurski duel s Dejanom Mezgom na suprotnoj strani. Od međimurskih igrača u slovenskoj ekipi službeno nismo uspjeli ništa saznati jer je na snazi bila zabrana davanja izjava hrvatskim medijima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije