Međimurski trećeligaši saznali protivnike

U Nedelišću u prostorijama MESAP-a održan je plenum 3. HNL – Sjever na kojemu je bilo 14 od 16 klubova sudionika. Nisu se odazvali samo predstavnici Križevaca i Podravca iz Virja.

Ispred općine Nedelišće goste je pozdravio načelnik Mladen Horvat, a predstavnik HNS-a bio je Ante Vučemilović koji je uz ostalo rekao da postoji mogućnost da se već iduće natjecateljske sezone formiraju dvije druge lige. To je interesantna najava za naše trećeligaše jer dvije lige po 12 klubova značile bi i da veći dio trećeligaša može računati na viši rang.

O izvještajima povjerenika za natjecanje Mate Lončara, disciplinskog suca Darka Jambrovića i povjerenika za suđenje Tihomira Majstorovića već smo pisali pa nećemo o detaljima. Treba samo staviti naglasak i čuđenje delegata što se povjerenik za suđenje Majstorović dvije godine za redom nije pojavio na plenumu.

Kad je krenula rasprava o izvještajima frcale su iskre na sve strane u odnosu nogometnih klubova Bjelovar i prvaka Mladost Ždralovi. Predstavnik Bjelovara u svom je izlaganju uz ostalo rekao da je prvenstvo bilo neregularno, da je njegovom klubu ukradeno prvo mjesto, da su ekipi iz Ždralova određivani suci koji su ih u gostima štitili, a doma im pomagali. Predsjednik Mladosti bio je jasan rekavši da se ni na koji način nije utjecalo na suce, njegova ekipa 25 susreta za redom nije izgubila, osvojen je naslov prvaka za jedan bod nakon što su pri kraju prvenstva bili zakinuti u Ludbregu i nakon što Koprivnica nije iskoristila prigodu za osvajanje naslova prvaka.

Kako nije bilo povjerenika za suđenje za riječ se javio Željko Bacinger koji je rekao da je komisija raspravljala o izvješću. Kako je ovo nova liga bilo je puno mladih sudaca. U 240 susreta samo su tri ocjene bile negativne. Ocjene delegata bile su previsoke i rečeno je da će se svaka ocjena van normi naći pod povećalom te da će se pogledati snimka.

Sudac skratio utakmicu 15 minuta jer mu se žurilo!

Bacniger je iznio i jako bizaran primjer kad je u pitanju suđenje mlađim kategorijama. Osim što su skraćivane neke utakmice u jednom susretu pomoćni sudac je označio kraj 15 minuta ranije jer mu se žurilo na susret županijskog ranga. Tijekom sezone podneseno je sedam pisanih prigovora koji su većinom odbačeni.

NK Bjelovar dobio pismo u kojemu ih sudac moli za oprost?

Predstavnici Bjelovara  i Croatie iz Grabrovnice imenom i prezimenom prozvali su međimurskog suca Matiju Horvata kao onog koji im je odmogao u njihovim susretima s Mladosti iz Ždralova. Bacinger je rekao da je Horvat jedan od perspektivnijih sudaca i da je bio treći na listi sudaca. Predstavnik Bjelovara čak je pokazao pismo suca kojeg nije imenovao u kojemu dotični moli ovaj klub da mu oproste za ono što im je učinio.

Kotizacija 8 000 kn, glavni sudac 450 kn

Takse za nadolazeću sezonu ostaju kao i prošle godine. Kotizacija je 8 000 kn. Uz putne troškove delegat po utakmici dobiva 350 kn, glavni sudac 450 kn, pomoćni suci 300 kn i četvrti sudac 150 kn. Rečeno je da su dugovanja većinom podmirena. Još se mora riješiti pitanje putnih troškova jer se uz ostale dogodio slučaj da su suci od Daruvara do Ivančice tražili isplatu od čak 1800 kn na ime putnih troškova, da bi nakon prijave kluba suci trebali vraćati višak klubu.

Kalendar i raspored natjecanja

Početak 3. HNL – Sjever je 18./19. kolovoz od 17:30 sati. U jesenski dio kreće se tjedan dana ranije kako se ne bi ušlo s utakmicama u prosinac, a u prvo proljetno kolo ide se tjedan dana kasnije, odnosno 02./03. ožujka 2013. Svi klubovi domaće utakmice igraju subotom izuzev Graničar iz Kotoribe i Croatiu iz Grabrovnice koji će igrati kod kuće nedjeljom.

1. kolo, 18./19.08.2012.: Nedelišće – Virovitica, Graničar Kotoriba – Slatina, Čakovec – Bjelovar, Polet Sveti Martin na Muri – Podravac Virje, Mladost Ždralovi – Međimurje, Koprivnica – Mladost Prelog, Podravina Ludbreg – Ivančica i Croatia Grabrovnica – Križevci.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije