Šest međimurskih trećeligaša na plenumu u Nedelišću

Plenarni sastanak klubova 3. HNL – Sjever održat će sutra (srijeda) u Nedelišću u prostorijama MESAP-a s početkom u 18:00 sati. Ove godine u ovoj ligi međimurski predstavnici bit će Nedelišće, Graničar Kotoriba, Mladost Prelog, Čakovec, Međimurje i Polet Sveti Martin na Muri.

Dnevni red:
1. Otvaranje plenuma klubova i verifikacija broja klubova,
2. Izvješća povjerenika (za natjecanje, za suce, disciplinskog povjerenika)
3. Rasprava po Izvješćima i prihvaćanje istih,
4. Financije – podmirenje dugovanja, iznos kotizacije i naknade službenim osobama,
5. Kalendar natjecanja za natjecateljsku godinu 2012/13.  
6. Utvrđivanje termina igranja utakmica kao domaćini i ždrijeb natjecateljskih brojeva,
7. Različito

Na web stranicama Koprivničko – križevačkog nogometnog saveza nalaze se izvješća koja će biti prezentirana delegatima pa prenosimo par zanimljivosti.

Delegati daju previsoke ocjene

Povjerenik Mato Lončar napisao je u svom izvješću vezano uz delegate: “Najveće zamjerke na rad delegata su ocjene sucima koje su po mišljenju Povjerenika za suce previsoke te se na taj način daje kriva slika o sucima i suđenju.” Nije očito ni delegatima lako. Nakon tablice navodi se sljedeće: “Prvo mjesto u natjecateljskog godini 2011./12. osvojio je NK Mladost Ždralovi sa 67 bodova ispred NK Koprivnica sa 66 bodova te NK Bjelovar sa 65 bodova. Iz lige ispada posljednje plasirani NK Polet Pribislavec s 4 boda i pretposljednje plasirani NK Papuk  Orahovica s 8 bodova, četrrnaestoplasirana NK Mladost Prelog ispada u slučaju da se iz II HNL vrati NK Međimurje Čakovec.” Ovaj dio vezan uz Međimurje, Mladost i Nedeljanec je davno riješen pa je nejasno zašto je ovo još uvijek u izvješću.

Nedelišće s najstarijom ekipom

Prošle godine prosjeci godina naših ekipa bili su sljedeći: NK Mladost Prelog 22.2, NK Nedelišće 26.0, NK Polet Pribislavec 24.1, Graničar Kotoriba 24.3 i NK Čakovec 22.8. Najmlađu ekipu imao je NK “Nedeljanec” s prosjekom 20.4 godine, slijede NK “Koprivnica” i NK” Podravac” Virje s 20.8 godina. Odigrano je 240 utakmica, postignuto je ukupno 897 golova, izrečeno je 798 javnih opomena te isključeno 45 igrača.

Suci sude 3. HNL kao europsku ligu?

Disciplinski sudac Darko Jambrović nije štedio suce pa u svom izvješću piše: “Pojedini nogometni suci naplaćivali su putne troškove kao da sude «europsku ligu» pa su po prijavi povjerenika za natjecanje financijska sredstva trebali klubovima vraćati.”

Nedelišće s najviše opomenutih igrača

Klubovima su navedene opomene i isključenja tijekom sezona, a kod naših klubova to izgleda ovako: Nedelišće 69 opomena i 3 isključenja, Polet 59 opomena i 5 isključenja, Čakovec 52 opomene i 2 isključenja, Graničar 52 opomene i 4 isključenja te Mladost 40 opomena i 3 isključenja.

Suci ne žele suditi?

Povjerenik za suđenje Tihomir Majstorović detaljno se osvrnuo na suđenje konstatiravši da je ono ukupno gledajući bilo dobro, dok su se loše pojave adekvatno sankcionirale. Zanimljiv je jedan dio njegova izvješća vezan uz mlade nogometaše u kojemu se navodi da suci nisu htjeli suditi neke utakmice: “Značajnih primjedbi na suđenje nije bilo već su primjedbe bile upućivanje od strane sudaca prema klubovima koji nisu ispunjavali svoje obveze prema službenim osobama pa su tako suci u pojedinim sredinama otkazivali utakmice iz raznoraznih razloga jednostavno više ne želeći suditi utakmice pojedinim klubovima. Tu sam kao povjerenik bio nemoćan jer razlozi su u principu uvijek bili na neki način opravdani međutim moglo se je iščitati da suci jednostavno izbjegavaju suđenje takovih utakmica.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije