Međimurci pružili dobar otpor, Osijek do četvrtfinala tek u produžetku

Susret u Čakovcu odlučen je tek u 30 minuta produžetka, pošto se u prvih 90 minuta strijelci nisu odvažili na pogađanje mreža. U četvrtfinale ide Osijek, iako je domaće Međimurje pružilo dobar otpor prvoligašu.

Stadion Mladosti u Čakvcu je nakon dugo vremena ponovno vidio prvoligaša, no Osijek se, posebice u prvom dijelu, nije pokazao iznimno boljim od domaćeg trećeligaša Međimurja.

Općenito je prvo poluvrijeme bilo siromašno pravim prilikama za gol, mogu se izdvojiti svega dvije koje su malo zagrijale petstotinjak gledatelja na tribinama Mladosti.

Prvu je prigodu imao, i propustio, u 17. minuti Gordan Golik, bivši igrač prvoligaša Varteksa. Loptu je dobio iz slobodnjaka i zapucao odlično, no neugodne je situacije Osijek spasio golman Marko Malenica.

Druga velika prilika zabilježena je u 28. minuti, kad je Josip Mišić savršeno poslužio dobro postavljenog Slavka Bralića, no potonji uspijeva promašiti s četiri metra od gola.

Međimurje je palo u produžetku

Na odmor se ide s 0:0, a početak drugog poluvremena daje nadu gledateljima da će Osijek pokazati pravo prvoligaško lice. Ulazak Stevena Ugarkovića donio je polet gostima, koji 15-tak minuta prijete domaćem golu i pritišću Međimurce, no i dalje ne stvaraju prave prilike za pogodak.

Kad oni ne žele biti ozbiljno opasni, domaći nogometaši preuzimaju konce igre u svoje ruke. U 68. minuti je Roberto Skoliber imao fantastičnu priliku nakon dodavanja Filipa Petka i Stjepana Kokota, ali njegov šut kroti golman Osijeka. Šest minuta kasnije Međimurci su opet opasni, Mustafa Menzil je prebacio stranu, a lopta stigla do Danijela Kuzmića koji s tri metra šalje loptu iznad prečke Osijeka.

Kako ni nakon 90 minuta i dvije minute sudačke nadoknade golova nije bilo, utakmica je otišla u produžetke. Interesantno, domaći trener Damir Biškup nije promijenio ni jednog igrača ni nakon povratka na travnjak po treći puta, a ta mu se odluka obila o glavu.

Osječki je strateg naime svoje zamjene uveo na vrijeme, a Ugarković mu je povjerenje vratio u 97. minuti, kad je iskoristio iscrpljenu domaću obranu i matirao golmana Deana Šafarića za 0:1.

Biškup nakon toga hitno mijenja igrače, a ubrzo je umalo na semaforu zasjalo 1:1, pošto je Menzil ubacio pred gol Osijeka, a u buketu pred mrežom gostujući su igrači umalo matirali vlastitog golmana.

Malenica je međutim loptu krajnjim naporom uspio skrenuti s putanje, a uslugu mu je u 112. minuti uzvratio Alen Grgić, koji je postavio rezultat na 0:2 i riješio pitanje četvrtfinalista, piše hrsport.net.



Ivica Kulešević: “Međimurje nas je iznenadilo”

Nakon susreta trener Osječana Ivica Kulešević je izjavio: “Međimurje nas je iznenadilo i prema viđenome Čakovčani zaslužuju barem drugoligaša. Opasno smo živjeli od 75. do 90. minute kada nas je Međimurje pritisnulo i da su tada zabili teško bismo se vratili.”

Damir Biškup i Ivica Kulešević

Damir Biškup: “Dobro smo parirali prvoligašu”

Unatoč porazu čakovečki strateg Damir Biškup imao je samo riječi hvale za svoju ekipu: “Dobro smo parirali prvoligašu, odigrali smo na visokom nivou. Čestitke mladim ekipama na onome što su pružili danas. Mi smo iz ovog susreta izvukli neke pouke i dokazali da dobro radimo.” Što se tiče prve izmjene tek u produžecima Biškup je prokomentirao zašto nije prije mijenjao: “Dobro smo funkcionirali na terenu. Na klupi sam imao tri juniora koji ne bi mogli odigrati utakmicu na ovakvom nivou.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije