Vijesti / Sport
Sport
Ivan Vabec: „U 2013. smo obilježili 10 godina Kluba odbojke na pijesku Čakovec“

Ivan Vabec: „U 2013. smo obilježili 10 godina Kluba odbojke na pijesku Čakovec“

Odbojka na pijesku ima svoje čari i draži tijekom ljetnih mjeseci. Diljem Međimurja sve je više pjeskaških terena za odbojku što dovoljno govori  atraktivnosti ovog sporta. Kako izgleda djelovanje Kluba odbojke na pijesku Čakovec pitali smo predsjednika kluba i trenera prve ekipe Ivana Vabeca da vas malo uz računalo probamo zagrijati na početku prosinca pričom o jednom ljetnom sportu.


eMedjimurje.hr: Primičemo se kraju još jedne godine, koliko ste zadovoljni u Klubu odbojke na pijesku Čakovec godinom koja je za nama?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vabec: Ova godina je za naš klub jubilarna u kojoj smo obilježili 10 godina od osnivanja kluba i 20 godina od igranja odbojke na pijesku u Čakovcu i Međimurju. Entuzijasti koji i danas vode klub započeli su prije 20 godina s aktivnošću na pješčanim terenima, u to vrijeme u okviru tadašnjeg OK Čakovca, organizirano je i prvo prvenstvo Međimurja na Polevama.


Valja napomenuti da se tih godina počela igrati i odbojka na pijesku u Hrvatskoj.  Aktivnost se zahuktava 2002. kad je izgrađeno igralište u Čakovcu kod Ekonomske i Trgovačke škole. Od 2003. Klub odbojke na pijesku Čakovec djeluje kao samostalan klub i uključuje se u natjecanja na državnoj razini, izboren je plasman u I. ligu u klupskom natjecanju.


Najvažniji uspjesi u proteklom periodu su 3. mjesto u ekipnom natjecanju, drugo mjesto Palinkaša i Posavca na pojedinačnom natjecanju, prvo mjesto kadeta i drugo mjesto juniorki. U ovoj godini imamo razloga za nezadovoljstvo odustajanjem muške ekipe od klupskog prvenstva i s druge strane za radost plasmanom ženske ekipe u I. ligu i masovnošću mladih igračica.


eMedjimurje.hr: Na kojim su sve natjecanjima sudjelovali odbojkaši KOP-a Čakovec i kakvi su bili rezultati?

Vabec: Naši igrači su ove godine igrali na pojedinačnim natjecanjima gdje nisu zabilježili značajne rezultate, igračice su izborile plasman u I. ligu, juniorke su na prvenstvu Hrvatske osvojile četvrto mjesto.


eMedjimurje.hr: Osim sudjelovanja bili ste organizatori nekih natjecanja?

Vabec: Na početku sezone uspješno smo organizirali turnir Kup grada Čakovca kojim smo obilježili 10 godina od osnutka kluba na kojem su sudjelovali najbolji parovi Hrvatske. Također smo organizirali klupska natjecanja za svoje igrače i igračice.


eMedjimurje.hr: Koliko članova trenutno imate u klubu i tko radi s njima?

Vabec: U našem klubu je aktivno  45 igrača i igračica od kadetkinja do veterana, stručni rad obavljaju tri trenera Momir Prprović, Rajko Kolarek i Ivan Vabec. Tu moram spomenuti svakodnevnu aktivnost veterana koji su i najzaslužniji oko održavanja i oplemenjivanja sadržaja na igralištu, tako da je naše igralište jedno od najboljih i najljepših u Hrvatskoj.


eMedjimurje.hr: Koje su još planirane aktivnosti do kraja godine, a kakvi su planovi i želje za iduću godinu?

Vabec: Sezona na pijesku je završena, no ne aktivnost u klubu, još nam do kraja godine predstoji natjecanje u dvoranskom kupu Međimurja u kojem svake godine sudjeluje naša ženska i muška ekipa. Želja nam je  održati masovnost u klubu, uključiti nove mlade igračice i zadržati status prvoligaša.
 

eMedjimurje.hr: Poruka za kraj za posjetitelje našeg portala bila bi…

Vabec: Uključiti, animirati, osigurati uvjete da što više mladih bude aktivno u sportu i drugim korisnim aktivnostima koje im pružaju zadovoljstvo te im kvalitetno ispunjavaju slobodno vrijeme kako bi se smanjile negativne tendencije koje zahvaćaju mladu populaciju. 

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci