Sportski vikend – sretno Fićo, sretno Jura!

Sportski vikend koji je pred nama možda će obilježiti cijelu godinu. Filip Ude nastupa u kvalifikacijama Olimpijskih igara u Londonu, a Jurica Pavlic vozi speedway Grand Prix utrku u Donjem Kraljevcu.

Danas (petak) je u Londonu otvaranje Olimpijskih igara. Već sutra (subota) prvog dana natjecanja nastupa naš srebrni olimpijac Filip Ude u kvalifikacijama na konju s hvataljkama. Nastupa u prvoj grupi koja počinje u 11:00 sati (po našem vremenu u 12:00 sati) i prema procjenama trebao bi napraviti vježbu za ocjenu 15.500 kako bi se borio za ulazak u finale. Filipu još jednom želimo puno uspjeha u nastupu.

Treću godinu za redom na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu održat će se najveći auto – moto događaj u Hrvatskoj – Speedway Grand Prix! Najbolji vozači svijeta dolaze u Donji Kraljevec već danas (petak) kada se u 18:00 h održava službeni trening, dok utrka počinje u subotu u 19:00 h. Hrvatsku predstavljaju Jurica Pavlic koji će voziti s brojem 16, a prva rezerva je Dino Kovačić. Speedway klub Unia priprema bogat program. Danas nakon treninga te u subotu nakon utrke zabavljat će vas rock band. Ulaz je za posjetitelje besplatan, a stadion se otvara u 17:00 h. U subotu je stadion također otvoren od 17:00, a potpisivanje autograma počinje u 17:15. Juri puno sreće u hrvanju s najboljim spidvejašima svijeta.

Vikend je bogat nogometnim događanjima. U prvom susretu 1. kola kupa Međimurskog nogometnog saveza u nedjelju u 18:00 sati sastaju se Kraljevčan ’38 Donji Kraljevec i Naprijed iz Cirkovljana.

Trodnevni Turnir prvaka igra se u Palinovcu. Danas (petak) u 18:00 sati pretkolo igraju prvaci trećih međimurskih nogometnih liga, Mali Mihaljevec i Napredak Gornji Kraljevec. U subotu su na rasporedu polufinala. U 16:00 sati domaćin Mladost imat će težak posao protiv Poleta iz Svetog Martina na Muri, dok u 18:00 sati Rudar očekuje pobjednika pretkola. U nedjelju u 18:00 sati je finale.

Na turniru povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kotoribi će igrati domaćin Graničar te Dubravčan Donja Dubrava, Vidovčan Donji Vidovec i Galeb Oporovec. U subotu u prvom susretu koji počinje u 17:30 sati igraju Vidovčan Donji Vidovec i Galeb Oporovec, a od 20:00 sati domaćin Graničar i Dubravčan iz Donje Dubrave. U nedjelju u istim terminima igraju se susreti za treće mjesto i finale.

Nogometni klub Strahoninec organizira Memorijalni nogometni turnir Novak Antun – Conar. Turnir će se igrati u dva dana, subotu i nedjelju. Sudjeluju NK Strahoninec, NK BSK iz Belice, NK Jedinstvo iz Novog Sela na Dravi i NK Bratstvo iz Savske Vesi. U subotu u prvom susretu koji počinje u 16:00 sati igraju Bratstvo Savska Ves i BSK iz Belice, a od 18:00 sati domaćin Strahoninec i Jedinstvo iz Novog Sela na Dravi. U nedjelju u istim terminima igraju se susreti za treće mjesto i finale.

Memorijalni turnir Kristijan Zorčec igra se u Dekanovcu gdje uz domaćina Mladost nastupaju Dinamo Palovec, Dinamo Domašinec i Graničar Novakovec. U subotu u prvom susretu koji počinje u 16:00 sati igraju Graničar Novakovec i Dinamo Palovec, a od 18:00 sati domaćin Mladost i Dinamo iz Domašinca. U nedjelju u istim terminima igraju se susreti za treće mjesto i finale.

Na turniru u Gornjem Hrašćanu u subotu u 16:00 sati domaćin Pobjeda igra s Međimurcom iz Dunjkovca – Pretetinca. U 18:00 sati igrat će Trnovec i Sloboda Mihovljan.

U pripremnim nogometnim susretima naših trećeligaša Nedelišće u subotu gostuje u Hlapičini kod Mure, a u nedjelju u Macincu kod Centrometala. Međimurje je u nedjelju gost Rudešu u Zagrebu. Mladost iz Preloga u nedjelju u 18:00 sati gostuje kod Mladosti u Ivanovcu.

Povodom proslave 150 godine kapele Svete Ane u Strelcu u nedjelju u 18:00 sati sastaju se veterani općine Mala Subotica i svećenićka reprezentacija Hrvatske.

Od danas do 05. kolovoza NK Trnava iz Goričana organizator je tradicionalnog malonogometnog noćnog turnira s mantinelama koji se odigrava na malonogometnom igralištu dok će se natjecati seniori, mlađi uzrasti i limači. Kotizacija za seniore iznosi 300 kn dok 1. mjesto donosi 4000 kn i pehar, 2. mjesto 2000 kn i pehar, 3. mjesto 1000 i pehar te 4. mjesto utješna nagrada. Kotizacija za mlađe uzraste (rođeni 1996. i mlađi) te limača (rođeni 2000. i mlađi) je 100 kn dok su za njihove najbolje ekipe osigurane vrijedne nagrade. Također nagrađivani će biti i najbolji strijelac, igrač i vratar turnira. Prijave se primaju još danas u caffe baru Atlanta i kavani Međimurka zaključno do izvlačenja parova do 21:00 sati na nogometnom igralištu ili na broj mobitela 092 246 3636, 091 378 7298.

Udruga mladih Močvara iz Okruglog Vrha organizira u subotu malonogometni turnir s početkom u 13:00 sati. Učešće na turniru iznosi 200 kuna. Nagrada za 1. mjesto 50% od kotizacije, 2. mjesto 30% od kotizacije i 3. mjesto 20% od kotizacije. Kontakt osoba je Dejan Novak, 099/775 93 83

Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec u nedjelju 29. srpnja organizira turnir za Viteza grada Čakovca. Turnir počinje u 10:00 sati kod dvorca Zrinskih. Na turniru će sudjelovati sve kategorije od djece do veterana u različitim stilovima. Za Viteza grada Čakovca raspucavaju četiri najbolja rezultata u svakom stilu apsolutno od kadeta do veterana, a za malog Viteza raspucavaju po četiri najbolja rezultata u svakom stilu apsolutno i to djeca do 12 i do 14 godina.

Naša mlada šahistica Tajana Turk nastupa u Topuskom na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniorke. Turnir se igra od ponedjeljka, a nju očekuju još tri odlučujuća kola. Nakon šest kola na diobi je prvog mjesta s pet bodova koji je sakupila s četiri pobjede i dva remija.

U subotu se u Totovcu kod društvenog doma organizira turnir u odbojci na pijesku. Početak je u 13:00 sati.  

Nakon uspješne organizacije 50. godišnjice kluba u Nogometnom klubu Hajduk iz Brezja nastavljaju sa svojim redovnim aktivnostima u organizaciji tradicionalnih manifestacija. U subotu će se održati Brezijada 2012. koja će okupiti mještane sela Brezje raspoređenih u šest ekipa. Malongometni turnir počet će u 13:00 sati, a ostale igre od 17:00 sati. Domaćin se pobrinuo da svi sudionici dobe porciju besplatnog graha, a nakon napornih borbi noć je predviđena za veliku zajedničku zabavu.

Sportski kampovi održani su i proteklog tjedna. U Čakovcu su djeca vježbala karate i twirling, a u Nedelišću karate. U tjednu koji slijedi u Čakovcu će biti nogomet, a Sportsko ljeto u Nedelišću završava tenisom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije