Vijesti / Sport
Sport
KOP Čakovec realizirao planove i ostvario zapažene rezultate

KOP Čakovec realizirao planove i ostvario zapažene rezultate

Ušli smo u mjesec prosinac pa krećemo u našu sportsku godišnju retrospektivu. Da se malo zagrijemo i vratimo u toplije, ljetne dane kontaktirali smo Ivana Vabeca koji se osvnuo na uspješnu 2014. godinu u radu Kluba odbojke na pijesku Čakovec:

"Protekla sezona je za Klub odbojke na pijesku Čakovec bila vrlo uspješna i s ponosom možemo reći da smo u potpunosti realizirali zacrtani plan i ostvarili zapažene rezultate, juniorke i kadetkinje su osvojile treća mjesta na klupskom prvenstvu Hrvatske, juniorke su osvojile i na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske treće mjesto, a seniorke su zadržale prvoligaški status.No pođimo redom, sezona za KOP-ovce započinje tradicionalnom, bez koje se ionako ne može, radnom akcijom kada najagilniji članovi uprave i igrači uređuju  i dotjeruju igralište kako bi mogli započeti sa svojim aktivnostima, nakon obavljenog posla ostaje još uvijek snage za  prijateljsko nadmetanje  preko postavljene mreže, a nakon toga i prijateljsko druženje uz jelo koje je pripremio član kluba pošteđen od igre.

Prvo službeno natjecanje imale su kadetkinje na klupskom prvenstvu Hrvatske gdje su ugodno iznenadile osvajanjem trećeg mjesta i Hrvatskoj, boje kluba  branile su sestre Ana i Sanda Novak te Zdravka Benko - Klara Novak. Iako su kadeti KOP Čakovca već osvajali medalje na prvenstvu Hrvatske raduje što se taj kontinuitet nastavlja. Čakovec je bio domaćin pojedinačnog prvenstva Hrvatske za žene koji je održan 21. lipnja na igralištu  KOP-a kod Ekonomske i trgovačke škole.Natjecanje je održano pod nazivom Kup grada Čakovca, Grad je glavni sponzor natjecanja. Domaće igračice Sara Petak i Ana Stanković osvojile su treće mjesto i time potvrdile odlične rezultate za naš klub na početku sezone. KOP Čakovec se i ovaj put pokazao kao odličan domaćin kad su u pitanju natjecanja na najvišoj državnoj razini, pohvale su došle od svih sudionika turnira.

Pored osvajačica brončanog odličja na turniru su iz našeg kluba nastupile i Ana i Sanda Novak, Vesna Zorc - Antonja Hajdinjak te Annabella Ciglar - Klara Novak. Prvenstvo Hrvatske za seniorke održano je od 4. do 6. srpnja u Puli i od 23. do 25. kolovoza u Zagrebu. Naš cilj je bio opstanak u prvoligaškom  društvu jer za naš klub nastupaju najmlađe igračice u ligi, Ana Stanković - Sara Petak te sestre Ana i Sanda Novak, dobrim igrama i velikom požrtvovnošću ostvarile su taj cilj pobijedivši u oba susreta i to u dva navrata favoriziranu ekipu Splita  i tako zadržale prvoligaški status i stekle dragocjeno iskustvo za narednu sezonu.Ana Stanković - Sara Petak potvrdile su svoju kvalitetu i na pojedinačnom juniorskom prvenstvu Hrvatske osvajanjem trećeg mjesta, a nadomak medalje bile su i Ana i Sanda Novak koje su završile na četvrtom mjestu, pored njih nastupile su i naše Antonija Hajdinjak - Iva Novak i Iva Bulović - Hana Kocijan. Nastupi naših mladih igračica te ostvareni rezultati najbolji su pokazatelji da se u klubu dobro radi i velika pažnja posvećuje mladima.Osvrt bi bio nepotpun da se ne spomene i rekreacijska skupina koja broji preko dvadeset pet članova koji su aktivni kroz cijelu sezonu, sudjeluju na brojnim rekreacijskim turnirima i najzaslužniji su što je naše igralište jedno od najljepših i najuređenijih u Hrvatskoj. Moramo spomenuti da svi članovi uprave i treneri rade isključivo na volonterskoj osnovi jer uz skromne financijske prihode takva aktivnost na drugi način se ne bi mogla odvijati. Ove godine rekteativce još očekuje i nastup u Kupu Međimurja u dvorani, u kojem nastupaju u muškoj i ženskoj konkurenciji.Planovi za narednu sezonu su da ponovimo aktivnosti i ostvarimo približno iste uspjehe kao u godini iza nas, Gradsko vijeće prihvatilo je naš program za organizaciju pojedinačnog prvenstva Hrvatske u 2015. pa je to već prvi korak prema ostvarenju zacrtzanog plana za slijedeću godinu."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci