Stjepan Hunjak stigao do prve biciklističke medalje

Biciklistički klub Mura Avantura sudjelovao je u nedjelju 22. srpnja u Jastrebarskom na nacionalnom XCO  prvenstva Hrvatske – 3. memorijal Ivan Cvetić “Piko”. U kategoriji U-13 vozač Stjepan Hunjak bio je treći, a Timotej Kocen četvrti.

Oba vozača zaostala su za pobjednikom tri minute te došla zajedno do cilja. Treba naglasiti da je ovo prva medalja s nacionalnog XCO prvenstva u kategoriji mladih vozača, čime se potvrđuje da vozači kluba Mura Avantura mogu gotovo ravnopravno nastupati u hrvatskoj konkurenciji, iako su  obojica vozača godinu dana mlađi od pobjednika.

Kod nešto starijih kategorija klub je nastupio s tri vozača: Marcel Rob, Jan Rebernik i Valentino Mišić. U kategoriji U-15 nastupio je Marcel Rob koji je zaostao za pobjednikom tri kruga, a u kategoriji U-17 nastupio je Jan Rebernik koji je za pobjednikom zaostao jedan krug radi pada s bicikla koji mu se desio već u prvom krugu. Obojica vozača zauzela su posljednje mjesto u svojoj kategoriji. U kategoriji U-19 nastup Valentina Mišića bio je solidan jer je došao u krugu s pobjednikom.

Odluka kluba da se rad s mladim kategorijama podigne na najvišu razinu pokazala se ispravnom, i to  već u prvom nastupu na nacionalnom XCO prvenstvu. Vodstvo kluba zajedno s voditeljem kampa ulaže velike napore da se od dva ljetna biciklistička kampa stvori sustav koji će svoj djeci koja žele trenirati biciklizam omogući adekvatni uvjeti (trener i oprema) za osvajanje novih nacionalnih medalja.    

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije