Streličarstvo: Mihael Štebih prvak države

U organizaciji streličarskog kluba Bjelovar ovog vikenda održano je prvenstvo Hrvatske u disciplini FIELD. U ovoj disciplini 24 mete su postavljene po šumi i livadi na neravnom terenu.

Prvi dan se puca na mete sa pozicije od koje se ne zna udaljenost pa streličar mora sam procijeniti koliko je koja meta udaljena tako da iziskuje veliku vještinu. Drugi dan se isto puca na 24  mete samo su daljine drugačije određene i poznate.  Zbrojem ova dva rezultata iz dva dana natjecanja dobiva se ukupni rezultat za proglašenje najboljih u disciplini FIELD.

Iz streličarskog kluba “Katarina Zrinski” na ovom državnom prvenstvu nastupili su Božidar Vurušić i Mihael Štebih. Nakon prvog dana pucanja na nepoznate daljine Štebih je zauzeo prvo mjesto s deset krugova prednosti ispred Jakopovića iz Zagreba, a Vurušić je bio četvrti.

Drugi dan kad se pucalo na poznate daljine bilo je još napetije jer je Jakopović sustizao Štebiha, ali iskustvo je pobijedilo i Mihael Štebih je postigao najbolji rezultat i tako osvojio zlatnu medalju te naslov državnog prvaka Hrvatske za 2012. godinu. Božidar Vurušić na kraju je zauzeo peto mjesto.

Idući vikend u nedjelju streličarski klub “Katarina Zrinski” organizira streličarski turnir “Vitez grada Čakovca” koji će se održati ispod zidina starog dvorca Zrinskih. Početak turnira je u 10 sati. Raspucavanje za Viteza u kojem se gađa na jabuku počinje oko 14 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije