Tenis: Četvrta pobjeda Eme Mikulčić u Contrexeveilleu

Čakovečka tenisačica Ema Mikučić uspješno je prošla tri kola kvalifikacija i prvo kolo glavnog turnira 50 000 USD vrijednog turnira u Contrexeveilleu u Francuskoj. U kvalifikacijama je kao osma nositeljica redom pobjeđivala domaću igračicu Agathe Timsit 6:0, 6:1, pa još jednu Francuskinju Josephu Adam 6:4, 6:3 te na kraju treću nositeljicu kvalifikacija njemačku tenisačicu Carolin Daniels 7:6, 5:7 i 6:2.

U prvom kolu glavnog turnira opet je Emi sa suprotne strane stajala Francuskinja. Ovaj puta to je bila Amandine Hesse koja je dobila prvi set 7:5. No čakovečka tenisačica se nije dala, u drugom je setu uzvratila istim rezultatom 7:5. U odlučujućem trećem setu Ema je pobijedila 6:4 i izborila drugo kolo turnira. Ovo je velika pobjeda za našu tenisačicu koja je kao 638. igračica svijeta pobijedila 432. igračicu s rang liste.

Protivnica u drugom kolu joj je prva nositeljica Austrijanka Yvone Meusburger koja je u prvom kolu bila bolja od kvalifikantice Ruskinje Darie Salnikove 6:4, 7:6. Yvonna je 146. igračica svijeta i osam godina starija od naše Eme pa je prolazak u četvrtfinale time teži.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije