Nogomet: Polet trenira pet puta tjedno

Većina naših trećeligaša krenula je s pripremama. Nogometni klub Polet iz Svetog Martina na Muri kao prvak Prve međimurske nogometne lige i pobjednik kvalifikacija protiv Zdenka iz Velikih Zdenaca izborio je nastup u 3. HNL Sjever.

Kakvo je stanje u klubu i kako teku pripreme upitali smo predsjednika Tomislava Kralja.

eMedjimurje: Nakon što ste izborili nastup u trećoj ligi niste imali puno odmora jer ste igrali brojne pripremne utakmice s renomiranim protivnicima koji su bili na pripremama u Svetom Martinu na Muri.

Kralj: NK Polet iz Sv. Martina na Muri započeo je pripreme za svoju prvu sezonu u III. HNL – sjever 07.07.2012. Stanka za igrače NK Poleta bila je kratka, jer su nakon uspješno odrađenih kvalifikacija odigrali nekoliko utakmica s klubovima koji su se nalazili na pripremama u Toplicama Sveti Martin (Nk Slaven Belupo, FC Sibir, NK Osijek, FC Sevastopol).

eMedjimurje: Kako izgleda igrački kadar, ima li novih igrača u Poletu?

Kralj: Na pripreme pod vodstvom trenera Krešimira Šenjija odazvali su se svi igrači iz prethodne sezone: Boris Hren, Ivan Đurkin, Mihajel Karlovčec, Matija Horvat, Mihael Karlovčec, Marko Sobočan, Zoran Šardi, Luka Rihtarec, Neno Radiković, Andrej Goričanec, Miroslav Lisjak, Mario Turk, Nikola Novak, Goran Makovec, Martin Vršić, Martin Perčić, Tomislav Kralj ml., Mateo Brezovački, Antonio Šardi, a klubu su se pristupili mladi igrači Karlo Goričanec, Ivan Škvorc, Matej Senčar, Matija Vinko i Nikola Vinković.

eMedjimurja: Kakav je plan priprema, je li već poznat kalendar pripremnih utakmica?

Kralj: Do početka prvenstva trenirat će se pet puta tjedno i u planu je odigravanje devet pripremnih utakmica. Prva je odigrana protekle subote sa klubom iz susjedne države NK Hotiza iz Hotize, a utakmica je završila pobjedom NK Poleta sa 4:1. Za sljedeći vikend 21. i 22.07.2012. predviđene su utakmice također s trećeligašima iz susjedne Slovenije. U subotu 21.07.2012. u 18:00 sati s NK Odranci, a u nedjelju 22.07.2012. s NK Ljutomer iz Ljutomera. Zadnji vikend u srpnju NK Polet nastupa na turniru prvaka međimurskih liga u Palinovcu, gdje u subotu 28.07.2012. igra utakmicu a domaćinom NK Mladosti. U kolovozu 03. i 04.08.2012. NK Polet sudjeluje na turniru u organizaciji NK Međimurja povodom proštenja za Porcijunklovo. Odaziv igrača na treninge je dobar, pa se nadamo da ćemo spremni dočekati našu prvu sezonu u III. HNL.

eMedjimurje: U klubu imate više ekipa, kakvo je stanje kod njih?

Kralj: Paralelno s pripremama seniorske ekipe krenulo je i svih pet momčadi Škole nogometa koje treniraju tri puta tjedno da bi spremno dočekale novo prvenstvo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije