Sportski iskorak Svetog Jurja na Bregu

>> Sportski iskorak Svetog Jurja na Bregu

U Općini Sveti Juraj na Bregu Sanimir Radek i Boštjan Perc napravili su prezentaciju društvenog servisa Sportilus prilagođenog za općinske sportske i druge udruge. Načelnik Anđelko Nagrajsalović istaknuo je da je alat koristan i za udruge i za Općinu jer će na jednom jestu objediniti sve udruge, sportaše, trenere, najave, rezultate i ostale zanimljivosti vezane uz sport Svetog Jurja na Bregu.

Sportilus je društveni servis za kreiranje sportskih profila i lokacijsko pretraživanje sportskog sadržaja a sastoji se od profila klubova, sportaša, trenera i sportskih objekata, portala (najave sportskih događaja, lige, sportovi, rezultati) i napredne tražilice pomoću koje možete pretražiti sadržaj po lokaciji, sportu i nazivu.



Sanimir Radek rekao je da je u općini 15 sportskih udruga te da puno klubova nema vlastitu web stranicu. Kako su rekli sami sudionici problem je razina informatičkog znanja, manjak financija i potrebna je osoba koja bi se bavila time.

Sportilus rješava sve navedene probleme jer je jednostavan, automatizirani sustav za koji ne treba velika informatička naobrazba kako bi se njime upravljalo.



U suradnji s Općinom udruge imaju prigodu kreirati besplatne web stranice, alat im je pripremljen i sada je na njima da ga iskoriste. U Općini je trenutno prisutno sedam sportova, a korištenjem ovog sustava želja je da na sportskim terenima bude više djece, više navijača, da bude brža i veća protočnost informacija i olakšana komunikacija.



Boštjan Perc je na više primjera pokazao na koji način se mogu popunjavati i unositi podaci. Sportilus je prije tjedan dana izašao na tržište u Međimurje i želja je da se dobije povratna informacija o njegovom sadržaju.

Među prvima sustav je prihvatila Nogometna škola Međimurje – Čakovec kojoj s njezinim brojnim kategorijama ovaj sustav dopušta lakšu organizaciju i bolju informiranost djece i roditelja.



U bazi udruga na razini Hrvtakse trenutno je 17 484 udruga. Postoji još i dio pod nazivom sportopedia u kojemu su edukativni članci i osnovne informacije o svakom sportu.

Kako je rečeno cilj ovog projekta je objediniti sport na jednom mjestu i ovo je jedinstveni sustav u Hrvatskoj i šire.



Klubovi su pozitivno prihvatili ovu inicijativu i u dogovoru s organizatorima dogovorit će se još zasebni sastanci s općinskim udrugama kako bi se prebrodio prvi korak i unošenje početnih podataka, a kada se jednom krene popunjavati sustav bit će puno lakše dopunjavati i unositi svježe informacije. Uz podatke o sportašima, trenerima i klubovima posebno zanimljiv dio je o objektima gdje su si autori stranice dali truda napraviti zračne fotografije dronom.

Pozvani su svi sportaši iz Međimurja i šire da se potpuno besplatno registriraju i počnu koristiti svim mogućnostima servisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije