Vijesti / Sport
Sport
Održano 5. otvoreno prvenstvo Grada Preloga

Održano 5. otvoreno prvenstvo Grada Preloga

Tradicionalno, peto po redu Otvoreno tenisko prvenstvo Grada Preloga za mješovite parove održano je ove subote na terenima u Prelogu.

Riječ je o turniru koji je 2012. godine pokrenuo Tenis klub Prelog prvenstveno s ciljem uključivanja većeg broja žena u ovaj planetarno popularni sport. I čini se da je to bio pravi pogodak. Naime, svake godine na turnir dolazi sve više žena, a time i parova. Tako je ove godine bilo 30 tenisačica i tenisača koji su iskoristili subotnje sunčano i toplo vrijeme kako bi se natjecali za pokal Grada Preloga i ugodno družili. Osim domaćih igrača, bilo je tu i tenisača iz Čakovca, Nedelišća, Murskog Središća i Varaždina.Turnir je obilježio niz neizvjesnih mečeva, a u dosad najjačoj konkurenciji najbolji su bili par Miljenka Toplek i Tomislav Repalust (članovi TK Prelog) koji su u finalu pobijedili par iz TK Nedelišće, Tenu Horvat i Matiju Prprovića, rezultatom 6:3.

U meču za treće mjesto u kojem su se borili članovi domaćina Nataša Jurčec i Nikola Blažeka protiv para Teje Oto i Nenada Martinca, pobjedu je odnio iskusniji par Jurčec/Blažeka.


Nagrade najboljima uručili su Dejan Naranđa ispred Zajednice sportskih udruga Grada Preloga te Sonja Ivoš i Zlatko Filipić ispred domaćina TK Prelog. Natjecatelji su posebno pohvalili odličnu organizaciju, za koju se pobrinuo domaćin – Tenis klub Prelog.Duga tradicijia – novi tereni

 Tradicija igranja tenisa u Prelogu seže u 30.-te godine 20. stoljeća, a sam Tenis klub Prelog ove godine slavi 30-tu godišnjicu registriranog djelovanja. Jučerašnje mini – obljetničko (5.) prvenstvo Grada Preloga bila je i prigoda da se istakne podatak o nastavku radova na izgradnji još dva teniska terena, čijim dovršenjem će Tenis klub Prelog početkom iduće godine imati zaista reprezentativan teniski centar s pet zemljanih terena. Klub trenutno ima 85 članova, a povećanjem terenskih kapaciteta otvara se mogućnost za uključivanjem u klub još većeg broja igrača.

Uprava Teniskog kluba Prelog poziva stoga sve zainteresirane, a naročito djecu i rekreativce, da se uključe u ovaj sport. Tenis je sport kojim se mogu baviti sve generacije, a u prilog tome govori i činjenica da u preloškom klubu danas ima i nekoliko vrlo aktivnih 70-godišnjaka!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci