Šah: Karlo Turk osvojio Krapinu

Jučer kasno navečer završilo je II. Prvenstvo grada Krapine, šahovski turnir koji se igrao od 26.6. do 6.7. u Krapini u restoranu KTC-a. Od 20 učesnika, nekoliko domaćih majstorskih kandidata i nacionalne majstorice, bez poraza turnir je osvojio 18-godišnji MK Karlo Turk iz Donjeg Zebanca, član ŠK Mursko Središće.

Nakon 9 kola po švicarskom FIDE sustavu, naš junior je osvojio 7.5 boda i sakupio novih 27 međunarodnih rejting bodova. Josip Kerman iz Gorana Lopatinec na 6. mjestu s 5 osvojenih bodova. Petnaestogodišnja nacionalna majstorica Tajana Turk turnir je završila na dobrom 10. mjestu s 4.5 boda.


Turnir je vodila i sudila međunarodna sutkinja Radmila Švaljek i Vesna Turk koja je nedavno u Osijeku položila ispite za državnog šahovskog suca. Karlo je osvojio pehar i novčanu nagradu,drugoplasirani je bio domaći igrač Stjepan Tišljar, a treći Tomislav Barlović. Nagrade je uručila velemajstorica Mirjana Medić.

Treba napomenuti da su naši šahisti iz Međimurja imali su odličan nastup usprkos vrućini i dvotjednim dnevnim putovanjima do Krapine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije