ČAKOVEC ŽIVI SPORT Čakovec dokazao da je grad sporta

>> Festival sporta na ulicama grada Čakovca (Četvrtak, 25.5.2017.)

Čakovec se kiti brojnim epitetima poput grada Zrinskih, grada kišobrana, grada cvijeća, grada rotora, grada kulture, ali još jednom je potvrđeno da je i grad sporta. Dokaz toga stigao je u četvrtak na prvom festivalu sporta ‘Čakovec živi sport’ koji je nadmašio sva očekivanja.

Manifestacija koju su organizirali Zajednica sportskih udruga Čakovca i 22 sportska kluba s gradskog područja cijelo središte Čakovca pretvorila je u jedno veliko sportsko igralište. Klubovi su svoje aktivnosti predstavili na štandovima i sportskim poligonima postavljenim u tu svrhu na Trgu Republike.

Na štandovima ispred Doma Sindikata i na potezu prema Perivoju Zrinski klubovi su dijelili letke, promo materijale, predstavili sportske rekvizite i na lcd televizorima ili prijenosnim računalima emitirali promo spotove ili isječke s natjecanja.

Brojni posjetitelji mogli su vidjeti prezentacije iz nogometa, rukometa, košarke, džuda, karatea, cheerlidinga, twirlinga, streličarstva i gimnastike, ali i sami isprobati neki od sportova. “Čakovec živi sport” organizirano su posjetila djeca iz čakovečkih dječjih vrtića i osnovnih škola te su tako dobila priliku iz prve ruke se upoznati s brojnim sportovima.

Cijelo vrijeme trajanja festivala sporta gradsko središte izgledalo je poput mravinjaka i bilo je puno dinamike, a pohvale za ideju te organizaciju stizale su sa svih strana. Iz Zajednice su najavili kako će “Čakovec živi sport” postati tradicionalna manifestacija koja će i u buduće biti održavana u sklopu obilježavana Dana Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije