VIDEO I FOTO NK Čukovec ’77 proslavio 40 godina rada

U Čukovcu je u subotu sportski i svečano obilježena 40. godišnjica od osnutka i neprekidnog rada nogometnog kluba. U početku osnivanja samog kluba krenulo se od ničega, osim entuzijazma. Mjesto Čukovec nije do tada imalo niti jedan sportski klub, ali je zato imalo dečke koji su nogomet igrali po drugim okolnim mjestima, odnosno klubovima.

1977. godine donesena je odluka da se osnuje nogometni klub i da će svako domaćinstvo pomoći financijski u osnivanju istog, a najviše će dati vlastitog rada da se napravi igralište koje je bilo smješteno na području današnjeg sportskog parka.

– Klub se nazvao jednostavno, NK Čukovec ’77 zbog godine osnivanja. Nakon osnivanja krenulo se u vraćanje igrača u matični klub, a kada se uvidjelo da određenih igrača nedostaje krenulo se u “prikupljanje” istih te se iste godine krenulo s natjecanjem u najnižem rangu, u 3. međimurskoj ligi, prisjeća se predsjednik kluba Stjepan Igrec.

U nastavku razgovora dodaje da se pravi nogomet počeo igrati kada su se on njegov pokojni brat Josip Igrec i on intenzivno prihvatili “posla”. Najveći uspjeh kluba je igranje u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi. Klub je osvojio kup Međimurja, a jednom su bili finalisti kupa.

– Danas NK Čukovec muku muči sa financijama jer nedostaje glavni sponzor. Klub se ne natječe u seniorskoj konkurenciji, ali s druge strane smo ponosni na rad Darka Lehkija koji se prihvatio rada s mladima te možemo očekivati da će ti mladi jednog dana stasati u seniore s kojima ćemo se opet ponositi ovdje u Čukovcu, zaključio je Igrec.

Proslavi je nazočio i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je tom prilikom rekao kako na području Grada djeluje preko tridesetak sportskih udruga, a najveća su radost djeca i mladi. Bez obzira što u Čukovcu ne igraju seniori, već djeluje škola nogometa za mlade koja povezuje tri naselja (Čukovec, Donji Mihaljevec i Sveta Marija), ima više utakmica nego što je bilo kada je djelovala i seniorska ekipa.

– Obilježavajući 40 godina NK Čukovec ’77 moramo se prisjetiti svih onih ljudi koji su dali neki svoj pečat ovom klubu, posebno ovdje mogu istaknuti Josipa Igreca, legende ovoga kluba, kojemu će danas ovdje i svečano biti otkrivena spomen ploča, rekao je Kolarek.

Sama proslava obilježena je nogometnim utakmicama U-10 kategorije, a nakon nje i nogometnom utakmicom svih bivših igrača NK Čukovec ’77. Nakon sportskog dijela svečano je otkrivena spomen ploča Josipu Igrecu, prema kojem je nogometno igralište danas dobilo ime.

Po otkrivanju spomen ploče u Društvenom domu održana je svečana sjednica kluba, gdje su i podjeljene zahvalnice i to Stjepanu Igrecu, postuhmo Josipu Igrecu i Gradu Prelogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije