Međimurski nogomet u sezoni 2012./2013.

Sutra (utorak) s početkom u 18:00 sati održat će se 9. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza u Kotoribi u prostorijama NK Graničara. Na dnevnom redu bit će brojne teme, a kako izgleda radni materijal i prijedlozi pogledajte u nastavku.

Izvješća povjerenika za sezonu 2011./20121.

Povjerenik natjecanja bio je Igor Križarić. U proljetnom dijelu sezone odigrano je 497 utakmica. Dogodio se jedan prekid i to u susretu Rome i Omladinca kad su kod rezultata 0:11 igrači Rome otišli s terena nezadovoljni suđenjem! Roma nije odigrala susrete 13. i 16. kola pa je isključena iz natjecanja. Kod veterana je odigrano 156 utakmica, problemi su bili oko odgoda i nastupa pod tuđim imenima. U mlađim uzrastima natječe se 126 momčadi. Povjerenik za suđenje je Darko Jambrović. Tijekom proljetnog dijela bilo je 116 aktivnih sudaca. Franjo Fais je povjerenik za suđenje za 2. HNL žene, mlađe uzraste i veterane koji u svom izvješću nije imao većih zamjerki.

Tisuću kuna za fair – play

Za svaku ligu vodi se fair – play tablica u kojoj se zbrajaju opomene, isključenja i novčane kazne. Najbolji klubovi po ligama primit će nagradu po tisuću kuna, a to su Sloboda Slakovec, Mladost Palinovec, Zadadbreg, Trnje i Parag.

Prijedlog sastava seniorskih liga 2012./2013.

3. HNL sjever: Virovitica, Podravina Ludbreg, Slatina, Koprivnica, Križevci, Nedelišće, Bjelovar, Mladost Prelog, Mladost Ždralovi, Polet Sveti Martin na Muri, Croatia Grabrovnica, Podravac Virje, Međimurje, Čakovec, Graničar Kotoriba i Ivančica Ivanec.

1. MNL: Centrometal, Mladost Palinovec, Rudar, Spartak, Polet Pribislavec, Čukovec 77, Sloga Čakovec, Dinamo Palovec, Pušćine, Podturen, Naprijed, Sokol, Mladost Ivanovec, BSK i Omladinac Novo Selo Rok.

2. MNL zapad: Jedinstvo Gornji Mihaljevec, Venera, Međimurec, Mladost Selnica, Mura, Hajduk Štrukovec, Mali Mihaljevec, Brasttvo Jurovec, Šenkovec, Strahoninec, Sloboda Mihovljan, Trnovec, Jedisntvo Novo Selo na Dravi, Napredak, Plavi Peklenica i Drava Kuršanec.

2. MNL istok: Vidovčan, Dinamo Domašinec, Borac Turčišće, Galeb, Trnava, Mladost Sveta Marija, Drava Donji Mihaljevec, Dubrava, Croatia, ČSK, Budućnost Podbrest, Hodošan, Draškovec, Graničar Novakovec, Dubravčan i Kraljevčan 38.

3. MNL zapad: Dinamo Žiškovec, Omladinac Mačkovec, Hajduk Brezje, Sloga Štrigova, Pobjeda, Donji Koncovčak, Bratstvo Preseka, Krištanovec, Plavi 1975, Zebanec, Torpedo, Parag, Zasadbreg i Bratstvo Savska Ves.

3. MNL istok: Radnički, Omladinac Držimurec Strelec, Budućnost Miklavec, Mladost Dekanovec, Borac Donji Hrašćan, Jadran Štefanec, Eko, Romska vatra, Otok, Trnje i Roma.

Rasprave će vjerojatno biti u vezi trećih županijskih liga. Prema sadašnjem prijedlogu na istoku je 11 klubova, s time da je vrlo upitno hoće li Roma igrati pa se ostaje na 10 klubova. S druge strane na zapadu je 14 klubova. Logičnije bi bilo da su obje lige s 12 klubova pa će se vjerojatno razmatrati da Torpedo i Bratstvo iz zapadne skupine idu u istočnu, što opet vjerojatno njima ne bi odgovaralo.

Prijedlog taksa sudaca i delegata te kotizacija

1. MNL: glavni sudac 330 kn, pomoćni suci 280 kn i delegat 280 kn, kotizacija 3.000 kn
2. MNL: glavni sudac 280 kn, pomoćni suci 230 kn i delegat 230 kn, kotizacija 2.000 kn
3. MNL: glavni sudac 230 kn, pomoćni suci 180 kn i delegat 180 kn, kotizacija 1.000 kn

Suci na utakmicama početnici i limači 50 kn, mlađi pioniri i pioniri 80 kn, juniori 120 kn i veterani 150 kn. Prijateljske seniorske utakmice sudac 150 kn, pomoćnici 100kn. Kup seniora do osmine finala sudac 230 kn, pomoćnici i delegat 180 kn. Od četvrtfinala sudac 330 kn, pomoćnici i delegat 280 kn.

Novina su tri veteranske lige

Prvenstvo u veteranskim ligama počinje 27. kolovoza i završava 22. listopada. Iz dvije lige napravljene su tri.

Istok: Trnava (još moraju potvrditi svoj nastup), Vidovčan, Hodošan, BSK, Dinamo Palovec, Spartak, Radnički, Mladost Prelog, Kraljevčan 38 i Budućnost Podbrest.

Zapad: Jadran, Mladost Ivanovec, Sloga Čakovec, Bratstvo Savska Ves, Polet Pribislavec, Sloboda Mihovljan, Šenkovec, Strahoninec i Čakovec.

Sjever: Podturen, Pobjeda Gornji Hrašćan, Sokol, Omladinac Novo Selo Rok, Omladinac Mačkovec, Hajduk Brezeje, Slobod Slakovec i Nedelišće.

Veteranska liga sjeverozapad, turnir prvaka

Postoji tendencija da veteranska liga Sjeverozapad uđe pod okrilje Međimurskog nogometnog saveza. Moguće je da liga zadrži neke svoje specifičnosti (igranje nedjeljom, nastup nekoliko igrača mlađih od 33 godine), ali ako liga želi postati službenom igrači se moraju registrirati.

Raspravljat će se i o završnom turniru prvaka liga. Tri prvaka liga su izrazila želju za organizacijom. To su Polet Sveti Martin na Muri, Rudar Mursko Središće i Mladost Palinovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije