PROGLAŠENJE najsportaša Međimurja u utorak

Na osnovu odluke Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije određene su nominacijske liste za izbor najsportaša Međimurske županije za 2017. godinu. Svečanost proglašenja Najboljih sportaša Međimurja i dodjela priznanja Franjo Punčec za 2017. godinu će biti održana u restoranu Auto stop u Čakovcu, u utorak 27. veljače s početkom u 19 sati.

NAJBOLJI SPORTAŠ

LUKA GRUBIĆ
BADMINTONSKI KLUB MEĐIMURJE ČAKOVEC
PRVENSTVO HRVATSKE 3. MJ. POJEDINAČNO, U PARU I MJEŠOVITI PAR
HRVATSKI KUP POBJEDNIK POJEDINAČNO I U PARU
ČLAN JUNIORSKE REPEPREZENTACIJE

FILIP UDE
GIMNASTIČKI KLUB ZADRAVEC MARIJAN MACAN
SVJETSKO PRVENSTVO 9. MJESTO
SVJETSKI KUP BAKU I SZOMBATELY 3. MJESTO, SVJETSKI KUP DOHA 5. MJESTO
REPREZENTATIVAC HRVATSKE

SVEN TODOROVIĆ
ATLETSKI KLUB MEĐIMURJE ČAKOVEC
2. MJ. NA POJEDINAČNOM PH ZA ML. SENIOREU BACANJU DISKA
3. MJ. NA POJEDINAČNOM PH ZA ML. SENIORE U BACANJU KUGLE
3. MJ. NA POJEDINAČNOM PH U DVORANI ZA ML. SENIORE U BACANJU KUGLE

PREDRAG TURK
KUGLAČKI KLUB ŽELJEZNIČAR ČAKOVEC
2. MJ. NA PH U KATEGORIJI SPRINT
2. MJ. NA PH U KATEGORIJI TANDEM

LEON MARCIUŠ
KARATE KLUB MEĐIMURJE
PRVAK HRVATSKE ML. SENIORI BORBE -84 KG
5. MJ. PH BORBE SENIORI
SUDIONIK SVJETSKOG PRVENSTVA, STANDARDNI REPREZENTATIVAC

NAJBOLJA SPORTAŠICA

TIJANA TKALČEC
GIMNASTIČKI KLUB ZADRAVEC MARIJAN MACAN
SVJETSKI KUP KOPER 5. MJESTO, SVJETSKI KUP OSIJEK 6. MJESTO
POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE 1. MJESTO PRESKOK, 3. MJ. DVOVISINSKE RUČE
REPREZENTATIVKA HRVATSKE

ANTONIA RUŽIĆ
TENISKI KLUB FRANJO PUNČEC ČAKOVEC
2. MJ. MEĐUNARODNI TURNIR ZA JUNIORKE U PTUJU, ČETVRTFINALE BARCELONA I MARIBOR

NATALIJA KIKELJ-VUGRINEC
STRELJAČKI KLUB ALZAS ČAKOVEC
3. MJESTO PH, ZRAČNI PIŠTOLJ 10 METARA ZA SENIORKE
REPREZENTATIVKA HRVATSKE

ENA CAR
ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KATARINA ZRINSKI
JUNIORSKA REPREZENTATIVKA HRVATSKE

IVANA ZELJKO
ATLETSKI KLUB MEĐIMURJE ČAKOVEC
3. MJ. NA POJEDINAČNOM PH ZA ML. SENIORKE U SKOKU U VIS
3. MJ. NA POJEDINAČNOM PH ZA ML. SENIORKE U UTRCI NA 200 M

LUCIJA LESJAK
KARATE KLUB MEĐIMURJE
5. MJ. NA SVJETSKOM PRVENSTVU U ŠPANJOLSKOJ U BORBAMA JUNIORKE +59 KG
PRVAKINJA SVJETSKOG KUPA UMAG, JUNIORKE
PRVAKINJA HRVATSKE ML. SENIORKE +68
REPREZENTATIVKA HRVATSKE

PAULA PONGRAC
SRD KLEN SVETA MARIJA
SVJETSKO PRVENSTVO 4. MJESTO POJEDINAČNO I 6. MJ. U EKIPI
KUP HŠRS POJEDINAČNO 1. MJESTO I 1. MJESTO U EKIPI
1. LIGA HŠRS 1. MJESTO U EKIPI

NAJBOLJA MOMČAD

ODBOJKAŠKI KLUB MEĐIMURJE CENTROMETAL SENIORSKA MOMČAD
1. HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA 5. MJESTO
15 MOMČADI
HRVATSKI KUP ČETVRTFINALE

ŠAHOVSKI KLUB SLOBODA MIHOVLJAN JUNIORSKA MOMČAD
1. HRVATSKA JUNIORSKA LIGA 1. MJESTO

STRELJAČKI KLUB ALZAS ČAKOVEC SENIORSKA MOMČAD
3. MJ. 1. A HRVATSKA LIGA ZRAČNI PIŠTOLJ

SRD GLAVATICA PRELOG SENIORSKA MOMČAD
3. MJ. U 1. LIGI HRVATSKOG ŠPORT.RIBOLOVNOG SAVEZA

BADMINTONSKI KLUB MEĐIMURJE PAR VLAHEK LUKA / HRANILOVIĆ MATIJA
3. MJ. PH MUŠKI PAROVI, REPREZENTATIVCI HRVATSKE

NAJBOLJA ŽENSKA EKIPA

TENISKI KLUB FRANJO PUNČEC JUNIORSKA EKIPA
EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE 3. MJESTO

ŽENSKI NOGOMETNI KLUB TRNAVA GORIČAN SENIORSKA EKIPA
4. MJESTO 1. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ZA ŽENE
FINALE KUPA HNS-a ZA ŽENE

SRD KLEN SVETA MARIJA SENIORSKA EKIPA
1. MJESTO U LIGI HRVATSKOG ŠPORTSKO RIBOL. SAVEZA
1. MJESTO U KUPU HŠRS-a

PRIZNANJE FRANJO PUNČEC ZA ŽIVOTNO DJELO ŽELJKU GOLIKU (POSMRTNO) I IVANU VABECU

Bit će dodijeljena dva priznanja Franjo Punčec za životno djelo. Jedno je posmrtno dodijeljeno Željku Goliku rođenom 1954. godine. Rukometom se počeo baviti u osnovnoj školi. Za seniorsku momčad počeo trenirati sa 16 godina pa sve do svoje četrdesete godine. Trener mlađih kategorija u ženskim i muškim klubovima u Čakovcu i Međimurju. Trenirao je ženske ekipe 2F Čakovec, muške ekipe Pipo IPC, Varteks, Prelog, Nedelišće. Trener i sportski direktor u varaždinskoj Koki. Od 2012. godine trener ŽRK Zrinki. Pod njegovim vodstvom kadetkinje su bile tri puta prvakinje Hrvatske.

Ivan Vabec je rođen 1948. godine. Počeo se baviti sportom u dvanaestoj godini u gimnastičkom klubu,igrao je košarku u prvoj i drugoj sezoni nakon osnivanja košarkaškog kluba. Član plivačkog kluba i pobjednik na nekim natjecanjima. Odbojku je počeo igrati u OK Građevinar Čakovec, nakon toga za OK Varaždinske Toplice pa OK Varaždin. Suosnivač RK Zrinski u kojem je i aktivno igrao. Od 1967. igra odbojku u Građevinaru, sve do 1988. godine. Trener odbojke i odbojkaški nacionalni sudac. Trener u OK Čakovec kada se klub plasirao u prvu ligu. Trener u ŽOK Kaštel Pribislavec i KOP Čakovec i ženske ekipe OK Totovec. Član IO OK Jedinstvo, član i predsjednik IO ZSUIS MŽ, predsjednik OK Čakovec, osnivač i dugogodišnji predsjednik KOP Čakovec.

GODIŠNJA PRIZNANJA FRANJO PUNČEC

Robert Mikac, rođen 1969., član Stolnoteniskog kluba Mihovljan. Uspješan na republičkim prvenstva i turnirima bivše države. Prvo mjesto ekipno, drugo pojedinačno na juniorskom prvenstvu Hrvatske. Član juniorske republičke reprezentacije. Na pojedinačnom prvenstvu Međimurja osvojio tri titule seniorsko, dva juniorskog prvaka. 15 godina profesionalni trener u STK Mihovljan, pod njegovim vodstvom seniorske ekipe kluba osvojile dva naslova prvaka države. Višegodišnji član stručne komisije Hrvatskog stolnoteniskog saeza, tri godine trener ženske juniorske reprezentacije Hrvatske (bronca na Europskom prvenstvu). Ranije predsjednik, sada dopredsjednik Međimurskog stolnot.saveza.

Marijan Horvat, rođen 1958., član IO Atletskog kluba Nedelišće od osnutka 1994, predsjednik od 2001.do 2016. Za vrijeme njegovog mandata klub je postigao vrlo dobre rezultate, 250 medalja i 100 reprezentativnih nastupa. Najbolji uspjesi kluba za vrijeme njegovog mandata: 2. mjesto na državnom kupu (kadetkinje) tri puta, 3. mjesto na državnom kupu seniorke, 2. mjesto na ekipnom PH, kadeti.

Drago Filipašić, višegodišnji djelatnik i nositelj značajnih funkcija u sportskih ribolovnim organizacijama: SRD Som Kotoriba, Savezu SRD Međimurske županije i Hrvatskog športsko ribolovnom savezu. Športski ribolovac od 1976.godine. Trener kadeta i juniora na svim društvenim, županijskim, regionalnim i držanim natjecanjima. S kadetskom ekipom SRD Som Kotoriba 2004. osvojio je drugo mjesto u državi, a 2007. i prvo mjesto. 2008. uvodi seniorsku ekipu u 1. ligu, 2013. godine postaju viceprvaci države. Osnivanjem lige veterana HŠRS-a uključuje se u natjecanje i 2016. osvaja četvrto mjesto i postaje reprezentativac. Sudionik svjetskog prvenstva za veterane.

Anica Varga, rođena 1967. Od ranog djetinjstva bavi se sportom, igrala je rukomet za RK Modeks, Odbojku za OK Partizan, članica AK Međimurje u disciplinama kugla, disk i koplje. Završila tečaj za voditelja rekreacije za djecu. Od samog osnivanja članica USR Sport za sve M. Središće. 2000. završava tečaj za voditelja aerobika. Vodila grupu za žene starije i srednje dobi. Blagajnica i tajnica USR Sport za sve M.Središće. Organizatorica u obilježavanju Svjetskog dana sporta, Svjetskog dana pješačenja, svjetskog dana srca, svjetskog dana zdravlja, Europskog tjedna kretanja. Sudjeluje na svim hrvatskim i međimurskim festivalima sportske rekreacije. Predsjednica aktiva voditelja rekreacije Međimurskog saveza sportske rekreacije.

Darko Posavec, rođen 1955. Odbojkom se bavi od rane mladosti u OK Črečan. Kasnije trener seniora u međuopćinskoj ligi. Među idejnim začenicima i najzaslužnijima za uspon odbojke prema 1. ligi. Pomoćni trener seniorske momčadi u 2. ligi mlađih kadeta koji su osvojili naslov doprvaka Hrvatske 1997. Vodio momčad u kvalifikacijama za 1. ligu. Među najaktivnijim članovima uprave kluba, dopredsjednik do danas.

FAIR – PLAY

Nagradu za Fair – play potez koju zajedničku provode Sekcija sportskih novinara Međimurja i Zajednica sportova pripala je Draganu Maloševcu iz Osijeka, sudioniku polumaratona u Fužinama koji je odustao od utrke i pomogao trkaču ispred sebe Stjepanu Koraju u oživljavanju.

POSEBNO PRIZNANJE NINI BAŠI ZA IZNIMNE REZULTATE

Posebno priznanje za iznimne rezultate primio je Nino Baša iz Stolnoteniskog kluba Mihovljan koji je osvojio 1. mjesto na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske, 3. mjesto na međunarodnom prvenstvu Italije, 3. mjesto na paraolimpijskim igrama mladih te 3. mjesto na Svjetskim igrama.

SVESTRANA TIHANA LESJAK

Tihana Lesjak je članica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Mura. Ona je na 4. ljetnim igrama specijalne olimpijade Hrvatske osvojila 2. mjesto u pikadu, 4. mjesto u zdruđenom pikadu i 5. mjesto u bowlingu. Osvojila je 1. mjesto u plivanju prsnim stilom na PH za osobe s intelektualnim teškoćama.

DAROVITI SPORTAŠI – PERSPEKTIVA MEĐIMURSKOG SPORTA

Na mladima svijet ostaje, perspektivnih sportaša ne nedostaje, samo neka im je svima upornosti, ustrajnosti i zdravlja pa se nadamo da će netko među njima u budućim godinama dobiti nagradu za najsportašicu ili najsportaša te osvijetlati obraz međimurskog sporta.

Marko Sambolec, Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan: na turniru u Novom Sadu osvojio 1. mjesto na konju s hvataljkama, u Moskvi 6. mjesto i na PH 3. mjesto

Noa Levak, Teniski klub Franjo Punčec Čakovec: 1. mjesto na državnom masters turniru, prvak regije bez izgubljenog gema i 1. mjesto rang liste TSSH

Lucija Vidović, Teniski klub Franjo Punčec Čakovec: 5. mjesto na državnom mastersu do 10 godina, prvakinja regije TSSH i prvo mjesto na rang listi TSSH

Marta Novak, Stolnoteniski klub Mihovlajn: četiri prva mjesta i treće mjesto na turnirima HSTS, 5. mjesto na pozivnom turniru kadetkinja Hrvatske i 3. mjesto na rang – listi HSTS

Anja Balent, Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec: članica ekipe u prvoj rukometnoj ligi za djevojčice i članica seniorske ekipe

Jana Vnuk, Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec: članica ekipe u prvoj rukometnoj ligi za djevojčice i članica seniorske ekipe

Marta Novak, Atletski klub Mursko Središće: 4. mjesto na PH i finale Kupa Hrvatske

Lovro Žbulj, Atletski klub Međimurje Čakovec: 2. mjesto na pojedinačnom PH za kadete na 3000 m, 3. mjesto na pojedinačnom PH za kadete na 1000 m,

Sven Strahija, Karate klub Globus Čakovec: 1. mjesto na PH za mlađe učenike, 1. mjesto OP Hrvatske mlađu učenici

Ema Marčec, Karate klub Globus Čakovec: članica ekipa koja je osvojila 2. mjesto na školskom prvenstvu Balkana za učenice, reprezentativka Hrvatske

Adam Šinjori, Čakovečki plivački klub: 2. mjesto na kadetskom PH u disciplini leptir

Hannah Ereiz, Čakovečki plivački klub: 1. mjesto na PH na 400 m i 800 m slobodno, 200 m leđno

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije