SJAJNE IGRE

SUPERLIGA Odbojkaši Centrometala, pobjedom u Splitu, izbili na prvo mjesto

Ovom pobjedom Centrometal je izbio na prvo mjesto na tablici

OK SPLIT – OKM CENTROMETAL 0 : 3 (27:29,12:25, 15:25)

Dvorana Poljud, gledatelja 100

Suci: Stipaničev, Kušljić (oboje Rijeka)

Split: Barić 2, Grbavica 17, Klisović, Matkovac, Dellorco 3, Glaurdić, Maring 4, Ćosičć 4, Stančić, Mrduljaš, Nikolovski, Giljanović 9, Sabljić, Doljanin 4 (trener Omrčen)

Centrometal: Stanković, Radoš, Lučić, Juras 8, Marko Martinko, Matej Martinko 3, Vuk, Brčić 7, Raič 18, Peterlin 7, Marciuš, Zelenika 12 (trener Kirić)

Odbojkaši Centrometala maksimalno ozbiljno shvatili su utakmicu u Splitu. Dalmatinci su se značajno ojačali obzirom na prošlu sezonu. Ključ utakmice bio je u prvom setu. Obje momčadi izmjenjivale su se u vodstvu s time da niti jedna ekipa nije imala prednost veću od dva poena. Prolazili su Splićani u napadu, naročito je dobar bio Grbavica. Tako se ušlo u neizvjesnu završnicu u kojoj su do set lopte došli Međimurci. Dugo nitko nije mogao dobiti poen na svoj servis. Na kraju su domaći pogriješili u napadu i set sa 29:27 odlazi gostima.

Bolje su Međimurci ušli u drugi set. Tad je proradio blok Centrometala, u tom dijelu igre bilo je čak šest iznimno atraktivnih blokova gostiju i to je slomilo svaki otpor domaćina. Set je završio 25:12. Početkom trećeg seta tri blok poena za vodstvo Centrometala od 4:1. Slično kao i u drugom setu Split više nije parirao Centrometalu koji je lagano došao i do trećeg seta. Kod gostiju Raič je osvojio 18 poena. Odlični su bili i ostali igrači. Kod domaćina najbolji Grbavica sa 17. Ovom pobjedom Centrometal je izbio na prvo mjesto na tablici.

U sljedećem kolu opet ih čeka jako teško gostovanje. Putuju u Slavonski Brod također neporaženoj Marsoniji. Utakmica se igra u subotu od 20 sati uz prijenos na Sportskoj televiziji. U dosadašnja tri kola Superlige Centrometal je ostvario sve tri pobjede uz samo jedan izgubljeni set. U prvom kolu u gostima su bili bolji od Rovinja, u drugom kod kuće u derbiju svladao osječku Mursu s 3:1, prošlo kolo u Splitu opet stigli do maksimalne pobjede.

Sve tri pobjede još imaju zagrebačka Mladost i Marsiona iz Slavonskog Broda. A Međimurci danas gostuju baš u Slavonskom Brodu. Pravi derbi koji će se igrati od 20 sati pred kamerama Sportske televizije. Međimurci žele doći do pobjede i tako dočekati Mladost u narednom kolu.

Marsonia u ekipi ima dva igrača iz Venezuela, po jednog iz Kolumbije, BIH, Srbije i Crne Gore.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije