KOŠARKA

NOVI USPJEH Košarkaški Međimurja osvojili Kup Krešimir Ćosić regije Sjever

Mlada ekipa Međimurja iznenadila je velikog favorita

Sjajna košarkaška srijeda u Čakovcu i Međimurju. Košarkaši Međimurja pobjednici su Kupa Krešimir Ćosić regije Sjever. Nakon pehara u međimurskom kupu, napravili su novi uspjeh, pobjedom 95-91 (29-25, 27-25, 18-25, 21-16) protiv ponajbolje ekipe sjevera Radnika iz Križevaca.

Mlada ekipa našeg kluba iznenadila je velikog favorita uoči ovog finala i potpuno zasluženo stigla do pobjedničkog pehara. Uz sjajnu podršku navijača koju dugo nije viđena na jednoj čakovečkoj košarkaškoj utakmici, na popunjenim tribinama dvorane čakovečke 1. OŠ odigrala je modernu i atraktivnu košarku od početka do kraja susreta i to je na kraju donijelo lijepu pobjedu. Iskusna ekipa gostiju dobro je započela utakmicu (0-9), ali u kombinaciji košarke s puno tempa, iskorištavanja svake prilike za brzi protunapad i dobre organizacije „cijelog napada“, Međimurje je sredinom prve četvrtine preokrenulo utakmicu na svoj mlin.

Predvođeni sjajno raspoloženim kapetanom Mislavom Kranjčecom preuzeli su vodstvo i iskorištavali svaku pruženu priliku za realizaciju. To je donijelo vodstvo nakon prvih deset minuta igre 29-25. Najbolji dio igre za međimursku momčad bila je druga četvrtina. Tu smo pokazali svu raskoš talenta igre i šuta koje imaju naše mlade snage Šarić i Hren (2007. godište), uz dirigentsku palicu i atraktivne prodore zagrebačkog pojačanja Palića. Svoj obol u obrani dali su Zaspan i Gašparić, tako da je prednost Međimurja pred kraj prvog poluvremena bila +9 poena. Bila je prilika da se ode i na dvoznamenkastu prednost pred sam kraj, ali Radnik je ipak ostao blizu, rekli bismo „samo“ na -6 sa zvukom sirene prvog dijela.

U trećoj četvrtini Radnik je pokušao sve da preokrene rezultat u svoju korist i to mu je uspjelo krajem te dionice. Međutim, Međimurje se nije predalo i utakmica je ušla u potpuno neizvjesnu posljednju dionicu. Uslijedilo je vrlo napetih 7-8 minuta u kojima se igralo koš za koš. Sve do ulaska u zadnje dvije minute utakmice bilo je napeto i neizvjesno. Ljubitelji košarke mogli su vidjeti niz atraktivnih akcija i poteza s jedne i druge strane. I onda je Međimurje prelomilo utakmicu u svoju korist. Odlično igrom u obrani zaustavili su križevački napad, odvojili se na +5 razlike s tricom kapetana Kranjčeca te sačuvali prednost za konačnu pobjedu 95-91 i eksploziju veselja u dvorani.

Iako je sezona jako mlada, mlada ekipa Međimurja koju vodi trener Stjepan Štef Novak, a pomaže mu Danijel Krajačić, pokazala je kako se igra kvalitetna i atraktivna košarka. Predstavnici regije Sjever i HKS-a Željko Križić i Zdravko Rupnik uručili su našoj ekipi zlatne medalje, a nakon toga je kapetan Mislav Kranjčec podigao velikih pehar za lijepu večer čakovečke i međimurske košarke.

Za Međimurje su igrali: Šarić 26 (1×3), Hren 20, Gašparić 2, Kranjčec 26 (2×3), Palić 19 (1×3), Zaspan 2, Rušnjak -, Balent -, Maček -, Pongrac -, Karamatić -, Zember -. Trener: Stjepan Novak.

I nakon ove lijepe i velike pobjede, izazov za našu ekipu bit će i dalje svaka utakmica koja predstoji. Što se tiče Kupa Krešimir Ćosić ova pobjeda donosi košarkašku poslasticu u naš grad i kraj, jer nakon dužeg niza godina igra se za plasman među 16 najboljih hrvatskih klubova u ovom natjecanju. Međimurje je u srijedu kasno navečer saznalo protivnika i to će biti hrvatski prvoligaš Marsonija iz Slavonskog Broda.

Utakmica Međimurje-Marsonia igra se već predstojeće srijede 30. listopada, s početkom u 19 sati u dvorani I. OŠ Čakovec. Košarkaška poslastica i poziv svim našim navijačima i ljubiteljima košarke da napune čakovečku dvoranu. Prije toga Međimurje čeka nova utakmica s Križevčanima, ovaj put u prvenstvu. Utakmica 3. kola 2. ML Sjever, Međimurje-Radnik igra se u subotu 26. listopada s početkom u 19 sati, ali u dvorani II. OŠ Čakovec, gdje će naš klub odigrati većinu prvenstvenih utakmica ove sezone.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije