prvenstvo međimurja

KUGLANJE Zoran Jagić novi je prvak, a Željezničar 2 je nezaustavljiv!

Proteklog vikenda živo i uzbudljivo je bilo na čakovečkoj kuglani SRC Mladost jer se igralo pojedinačno prvenstvo Međimurja na kojemu je uvijek uzbudljivo jer se radi o pojedinačnom kuglačkom prestižu

Ove godine sudjelovalo je 27 kuglača iz svih međimurskih klubova, a ovogodišnje je prvenstvo bilo kvalitetnije i zanimljivije od mnogih dosadašnjih. Osim toga ovogodišnje prvenstvo iznjedrilo je potpuno novu pobjedničku trojku, a ono što je još važnije značajno pomlađenu pobjedničku trojku. Još jedna činjenica je interesantna u odnosu na prošlu godinu i odnosi se na pripadnost klubovima. Tada je prvak bio Igor Maček iz Zanatlije, a ove godine među 10 su samo dvojica izvan članova Željezničara i to 2 kuglača Zanatlije, Bojan Plevnjak na 6. i Igor Maček na 8. mjestu.


Ovogodišnji prvak Međimurja je Zoran Jagić koji je u prvom nastupu postigao najbolji rezultat prvenstva sa srušenih 639 čunjeva. Tome je u drugom nastupu dodao 585, a ukupnih 1.224 čunja bila su dovoljna za naslov prvaka. Najviše ga je ugrožavao Denis Košak, ne toliko u prvom nastupu kada je srušio 587 čunjeva, ali je zato u drugom srušio sjajnih 635 i do zadnjih hitaca bio u igri za naslov, ali su mu na kraju nedostajala svega 2 čunja. Bronca je otišla u ruke Gorana Vrčeka koji je bio sjajan u prvom nastupu sa srušenih 629 čunjeva, ali je u drugom, nakon sjajnog početka, na kraju došao do 586 čunjeva što mu je bilo dovoljno za treće mjesto.
Ovo je ujedno bio kvalifikacijski nastup za prvenstvo regije sjever na koje imaju iz Međimurja pravo nastupiti 4 kuglača, a taj četvrti je Igor Ružić koji je srušio 1.206 čunjeva, odigravši najujednačenije 603+603 čunja.

Nezaustavljivi Željezničar 2

Iako je većina ligaških natjecanja mirovala zbog održavanja europskih kupova naši su drugoligaši odigrali unaprijed utakmice 5. kola 2. hrvatske kuglačke lige. Pri tome Željezničar 2 je bio na jednom od najtežih gostovanja, kod Obrtnika iz Oroslavja, ali je i tu prepreku uspješno preskočio pobijedivši 6:2. Za razliku od njega kuglači Zanatlije su opet poraženi, ovoga puta na gostovanja kod varaždinskog Željezničara, bilo je 2:6.
Za pobjedu Željezničaru 2 je trebala odlična igra cijele momčadi, a to su i napravili.

Već u prvom bloku poveli su 2:1, ali bila su samo 4 čunja plusa. Goran Vrček (584) je ponovno odigrao odlično i osvojio poen kao i Zvonimir Turk (575), a Božidar Igrec (552) je opet bio pouzdan. U drugom bloku zablistao je Bojan Košak (605), a uz njega do poena je stigao i Predrag Turk (584). Dvojica mladaca također su odigrala vrlo dobro. Počeo je 17 godišnji Noa Branilović (267), a nastavio 15 godišnji Borna Murić (297). Iako nisu osvojili poen ukupnih 564 čunja bilo je dovoljno da bi na kraju bilo 25 čunjeva plusa za Željezničar 2.


Samo 2 raspoložena kuglača Zanatlije premalo je da bi se mogao postići pozitivan rezultat na gostovanju kod jednog od favorita lige, varaždinskog Željezničara. Ta dvojica su bili prije svega sjajni Jurica Petković koji je srušio čak 627 čunjeva i Igor Maček sa srušenih 566 čunjeva. Oni su ujedno osvojili i ta 2 poena za Zanatliju, a od ostalih najvrjedniji je rezultat Rajmonda Pokrivača (554).


Ovoga vikenda igra se redovito 4. kolo u kojemu Željezničar 2 dočekuje varaždinski Željezničar i to je derbi ne samo kola nego i jeseni. Zanatlija je domaćin Lepoglavi i trebao bi do novih bodova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije