donosimo detalje

IZ SVIJETA KUGLANJA Od pobjede do poraza naših kuglača u svim ligama, a Borna Murić se plasirao među najboljih osam!

5. kolo 1. hrvatske kuglačke lige sjever donijelo je prvi poraz Željezničara ove sezone, a dogodio se u Kutini od momčadi Ciglenice. Bilo je 2:6, za 24 čunja


Kuglači Željezničara krenuli su na gostovanje uz spoznaju da je momčad Ciglenice u dosadašnjim domaćim nastupima postizala rezultate oko 3.250 čunjeva i to im je davalo nadu da postizanjem svojih dosadašnjih rezultata mogu do nova 2 boda. Međutim momčad Ciglenice u ovoj je utakmici srušila 170 čunjeva više nego u dvije dosadašnje utakmice i time bila za 24 čunja bolja od Željezničara te zasluženo osvojila bodove.
To može biti samo djelomično opravdanje kuglačima Željezničara za poraz, ali ipak u prvom redu moraju pažnju posvetiti svojoj igri i rezultatima. Kada u jednoj utakmici samo dvojica kuglača odigraju na potrebnoj razini onda se ne može očekivati uspjeh. U ovoj utakmici odlično je odigrao samo Josip Filajdić srušivši 614 čunjeva, a drugi kuglač koji je odigrao na nivou je Franjo Gosarić. Ušavši kao pričuva srušio je 308 čunjeva u 60 hitaca. Zoran Jagić srušio je sasvim prosječnih 565 čunjeva, a ostala trojica nisu uspjela doći niti do 560 čunjeva, a s takvim rezultatima se ne pobjeđuje u ovoj ligi.


Ovaj poraz ima za posljedicu pad s prvog na treće mjesto na tablici. Slijedećeg vikenda se igraju europski kupovi pa nastavak prvenstva slijedi za 2 tjedna kada Željezničar ide u goste drugoplasiranom Pakrac-Papuku tako da će to biti derbi kola, a za uspjeh će trebati bolja igra barem slabije polovice momčadi iz ovoga kola.

Nova pobjeda Željezničara 2

Na drugom gostovanju u 3 kola kuglači Željezničara 2 su ponovno bili uspješni. Pobijedili su momčad Lepoglave 6:2, uz 31 čunj plusa, a kuglači Zanatlije su na gostovanju kod bjelovarskog Poštara doživjeli novi 3:5 poraz.


Za razliku od kolega iz prve momčadi koji su utakmicu izgubili već u prvom bloku druga momčad je osigurala pobjedu već u prvom bloku. U njemu su osvojili sva 3 poena i to mladi Noa Branilović (552), sve pouzdaniji Božidar Igrec (582), a posebno impresivno Predrag Turk srušivši 612 čunjeva. Uz 3:0 i 122 čunja plusa drugom je bloku bilo puno lakše igrati, ali umjesto da nastave isto kao suigrači iz prvog bloka drastično su popustili tako da je na kraju domaćin došao na podnošljiv minus od samo 31 čunja. U tom drugom bloku poen je osvojio još Luka Hojski (545), dok Zvonimir Turk (525) i Davor Hojski (500) igrom i rezultatom nisu to mogli ostvariti.
Novi poraz Zanatlije je zaista paradoksalan. Izgubili su 3:5, a pritom bili nadmoćni u setovima gdje je rezultat 14,5:9,5 za Zanatliju. Možda se pitate kako je to moguće. Moguće je zbog toga jer su domaćini osvojili 3 poena i pri tome u samo 9,5 setova srušili 21 čunj više. Zanatliji nije pomogla niti sjajna igra Igora Mačeka koji je srušio čak 607 čunjeva. Uz njega poene su osvojili Bojan Plevnjak (547) i Franjo Žarković (544).


Slijedeću utakmicu Željezničar 2 igra već u srijedu kada gostuje kod Obrtnika iz Oroslavja i to je jedno od najtežih gostovanja, a također u srijedu Zanatlija gostuje kod varaždinskog Željezničara.

3. Hrvatska kuglačka liga – Po starom

Kuglači Prosvjetara i dalje ne mogu do pobjede. U 3. kolu 3. hrvatske kuglačke lige gostovali su kod križevačke Elektre i doživjeli strujni udar, poraz 0:8. Isto je i s donjdubravskim Dubravčanom koji su od koprivničkog Željezničara poraženi 1,5:6,5.


Ovoga puta moramo reći da prosvjetari možda i nisu zaslužili tako visoki poraz jer je niz dvoboja završen malom razlikom u čunjevima. Izgleda da trener prilikom postavljanja momčadi nije imao sreće s postavljanjem parova. Čak 4 kuglača su poene izgubili za 14 ili manje čunjeva. To ujedno znači da je bilo i dobrih rezultata, a najbolji su bili Emil Horvat (540) i Ivan Pigac (532).


Donjodubravčani nastavljaju neuvjerljivim igrama. Dio pojedinačnih rezultata bolje ne spominjati, a ono što treba spomenuti su samo pojedinci koji su nešto odigrali i nešto osvojili. Cijeli poen osvojio je samo Tomislav Hrašćanec (539), a pola poena zbog jednakog rezultata s protivnikom Željko Igrec (540).


Slijedeće kolo Prosvjetar je domaćin Koprivnici, a Dubravčan gostuje kod varaždinskog Obrtnika 2011.

Prvenstvo Hrvatske – Borna Murić među osam

U Ozlju je u nedjelju odigrano prvenstvo Hrvatske u disciplini sprint za kategoriju mlađih juniora, onih do 15 godina starosti. Među 47 nastupajućih bila je i dvojka Željezničara Borna Murić i Jakov Kolenko.


Nakon kvalifikacija Borna Murić je bio vrlo dobar i osvojio startni broj 3, a Jakov Kolenko, koji je bio najmlađi sudionik s 12 godina, bio je 27., a samo 10 čunjeva mu je nedostajalo do plasmana među 16 koji su nastavili natjecanje.


Borna Murić je natjecanje nastavio pobjedom protiv Filipa Erbacka iz zagrebačkih Ponikva i tako se plasirao među najboljih 8. Tu nažalost nije uspio pobijediti Jakova Gregorinu, također člana zagrebačkih Ponikva pa je tako završio prvenstvo.

Pojedinačno prvenstvo Međimurja

Slobodni vikend od ligaških natjecanja zbog odigravanja europskih kupova međimurski će kuglači iskoristiti za odigravanje pojedinačnog prvenstva Međimurja. Ono će se odigrati u 2 nastupa u subotu i nedjelju, a nastupa 27 kuglača iz svih međimurskih klubova.


Prvenstvo se odigrava na kuglani SRC Mladost u Čakovcu u subotu od 13-19, a u nedjelju od 10-16 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije