Badminton: Međimurje odvojilo 16 medalja na državnim prvenstvima

Završena je još jedna uspješna klupska badmintonska sezona 2011/12 i to jubilarna dvadeseta gdje su sve  ekipe BK Međimurje uspješno nastupile na turnirima HK-a, PH, MBL-a te međunarodnim turnirima. Plan rada i nastupa ekipa uspješno je odrađen usprkos  financijskim problemima neplaćanja dotacija iz ŽŠUISMŽ te ZŠU Grada Čakovca.   

Na završnoj svečanosti u dvorani II. OŠ Čakovec podijeljene su medalje i pehari za najuspješnije u svim konkurencija (početnici, limači, mlađi kadeti i kadeti) Međimurske badmintonske lige 2011/12 te diplome svim sudionicima.

Na pojedinačnim PH 2012. naše ekipe osvojile su ukupno 16  (3 zlata, 3 srebrne i 10 brončanih) medalja. Ekipa limača u-11  osvojila je 1 srebrnu i 2 brončane  medalje, mlađe kadetska u-13 osvojila je 5 medalja i to: 1 zlatnu (Lino Zadravec mješoviti parovi). 1 srebrnu i 3 brončane, ekipa mlađih juniora u-17 osvojila je 2 brončane medalje, ekipa juniora  u-19 osvojila je 1 srebrnu medalju, ekipa veterana 4 medalje i to: 2 zlatne u +35 (Danijel Zadravec pojedinačno i u muškom paru) i 2 brončane u +45 te seniorska ekipa jednu brončanu medalju. Veseli da su na svakom PH na kojem su nastupili osvojili medalju i u odnosu na prošlu sezonu osvojili 5 medalja više.

U Hrvatskom kupu 2011/12 ostvareni su odlični  rezultati svih ekipa te u Ekipnom poretku HK-a 2011/12 zauzeli sljedeća mjesta: ekipa mlađih kadeta u-13 2. mjesto i srebrnu  medalju, kadeti u-15 3. mjesto i brončanu medalju, ekipa mlađih juniora u-17 3. mjesto i brončana medalja, veterani ekipa +35 ekipno 3. mjesto i brončana medalja i ekipa +45 2. mjesto i srebrna medalja te seniori ekipno 1. mjesto i zlatna medalja.

U pojedinačnom poretku osvojeno je 7 medalja i to: 4 zlata (u-13 M i MM Lino Zadravec  te V +35 M i MM Danijel Zadravec)  i 3 brončane medalje (S MM Danijel Zadravec i V +45 MM i M Damir Markuš).      

Na Međunarodnim turnirima osvojeno je ukupno 13 medalja (5 zlata, 3 srebrne i 5 brončanih).

Za reprezentaciju Hrvatske nastupili su: za juniorsku u-19 uspješno je nastupio Matija Hranilović na MJP Slovenije i Hrvatske. Za mlađe  kadetsku u-13 nastupio je Lino Zadravec, kadetsku u-15 Filip Bel i Ela Trstenjak i ekipu limača u-11 Nikša Habuš, Borna Vadlja i Laura Horvat.

Usprkos svemu u klubu su zadovoljni rezultatima svih ekipa jer su mladi osvojili velik broj medalja i nastupa za reprezentaciju što je potvrda dobrog i kvalitenog rada stručnog stožera na čelu s glavnim trenerom Danijelom Zadravcem te uprave s tajnikom Tomislavom Grubićem. Organizirali su uspješno i 11 turnira HK-a 2011/12 u svim kategorijama.

U BK Međimurje nadaju se da će sljedeće sezone 2012/13 u kojoj će klub obilježiti 20.godina  uspješnog djelovanja i rada uspjeti zadržati postojuću kvalitetu rada i brojnost mladih članova  te nastaviti s osvajanjem medalja usprkos problemima koje nas stišču u ovoj društvenoj i gospodarskoj krizi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije