PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA

FOTO Praznik nogometa u Svetom Martinu na Muri: Dinamo slavio minimalnom pobjedom protiv Poleta u prijateljskoj utakmici

Prekrasno sunčano vrijeme u Svetom Martinu privuklo je oko 1500 gledatelja koji su nagradili prilikom izlaska gromoglasnim aplauzom aktualnog prvaka SHNL kao i sudionike Lige prvaka te domaćina

POLET/SMNM 0 : GNK DINAMO/Z 1

Lokacija: Sveti Martin na Muri. Igralište NK Poleta. Gledatelja 1500. Sudac: Dario Velđi. Pomoćnici Felker i Šegović. Četvrti Rodrigue.

STRIJELAC: 0:1 Kulenović (37).

POLET/SMNM: Jambres, Mesarić, Štefanec, Mezga, Vuković, Barat, Brlek, Patafta, Šarić, Perčić, Fotak još su igrali Gradiček, Novinšćak, Novak, Obadić, Jurinić, Hočuršćak, Tuksar, Benko, M. I N. Novak. Trener: Zoran Šardi.
GNK Dinamo: Filipović – Moharrami, Bernauer, Perković, Oliveras – Mišić, Faye, Rog – Cordoba, Stojković, Kulenović, u nastavku Filipović – Ristovski, Perić, Torrente, Ogiwara- Šunta, Ademi, Šutalo – Špikić, Andrić, Miljak. Trener: Nenad Bjelica.

Praznik nogometa u Međimurju. Praznik su učinili nogometaši zagrebačkog Dinama koji su u sklopu mini priprema odigrali prijateljsku nogometnu utakmicu s aktualnim prvakom 3. HNL-sjever nogometašima Poleta/SMNM.

Prije početna utakmice načelnik općine Sveti Martin na Muri Martin Srša i predsjednik domaćina NK Poleta Miroslav Novinšćak predali su treneru Dinama Nenadu Bjelici prigodne poklone te su mu se najtoplije zahvalili što su gostovali u njihovom kraju tri dana i odigrali utakmicu dok se je njima trener modrih poklonio originalni dres.

Također utakmicu su svojim koreografijom začinile mažoretkinje iz Svetog Martina na Muri. Na utakmici su bili mnogi gosti, a među njima i predsjednik MNS-a Kristijan Antonović te trener NK Slaven Belupa Mario Kovačević čija će ekipa se pripremati narednih dana u Svetom Martinu.

Nakon početne inicijative gostiju te nekoliko obećavajućih prilika domaćin polako uspostavlja terensku ravnotežu, da bi u 20. minuta Patafta je izbio sam pred vratara i puca, ali gostujući vratar odlično brani i skreće loptu u korner.

U 24. minuti ponovno je Patafta nanizao nekoliko igrača i padova, ali sudac ništa ne svira. U ovome dijelu domaćin se je oslobodio pritiska te je odlično parirao i u nekoliko navrata opasno zaprijetio.

U 32. minuti odlično odigrana akcija gostiju, Perković puca lopta pogađa vratnicu, da bi se ista odbila do Kulenović i lobom prebacuje domaćeg vratara, ali njegov udarac zaustavlja okvir gola.

U 33. minuti Mezga je s lijeve strane ubacio, ali je Patafta zakasnio na ovaj ubačaj. U 37. minuti nakon ubačaja s lijeve strane i Perković puca loptu te pogađa vratnicu – odbija se do Kulenovića koji postiže pogodak za 0:1.

U nastavku gosti su napravili mnogobrojne izmjene, imali posjed lopte ali bez konkretne završnice dok je prijetio preko kontri i odlično parirao, a u 70. minuti gostujući vratar brani odličan udarac Mezge kao i tri minute kasnije Perčića.

U samoj završnici utakmice u 86. minuti odlična izigrana akcija Dinama u kojoj lopta dolazi na desetak metara do Ademija koji puca, ali domaći vratar brani. Do kraja bez nekih prilika te utakmica završava minimalnom pobjedom gostiju koje je jako namučio borben, čvrst i izuzetno motiviran domaćin.

Utakmicu su obilježile i dvije ozlijede igrača na svakoj strani po jedan. Tako se je kod gostiju ozlijedio Perković koji je u 36. minuti sudjelovao kod pogotka Dinama.

Naime, njegov udarac zaustavila je vratnica, da bi se lopta odbila do Kulenovića koji je posprema u mrežu nemoćnog Jambresa. U posljednjim minutama prvog dijela nezgodno je na rame pao domaći igrač Vuković koji je prebačen u čakovečku bolnicu.

Na kraju treba posebno naglasiti da je na utakmici bilo veliki broj djece uz pratnju roditelja ali i škola nogometa koji su hrlili na svoje idole koji su dijelili suvenire, slikali se s njima te davali i autograme. Sve u svemu za Međimurje, koje je obojeno plavo – bila je to utakmica za pamćenje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije