odbojka

CEV CHALLENGE CUP Odlična igra odbojkaša Centometala, malo je nedostajalo za pobjedu

U ekipi Centrometala najviše poena osvojio je Ivan Raič, čak 23

Sjajnu utakmicu odigrali su odbojkaši mađarskog MAV Foxconna i hrvatski predstavnik u CEV Challenge cupu Međimurje Centrometal. Pred dobro popunjenim tribinama dvorane Aton Centrometal je dobro parirao favoriziranim gostima, osvojio više poena ali je na kraju poražen rezultatom 3:2. Krenulo je jako na obje strane.

Nakon rezultata 10:9 za Međimurce domaći rade četiri uzastopna poena i odlaze na pet poena prednosti. Gosti se tu nisu snašli, do kraja seta Centrometal je sjajan i s 25:16 dobiva prvi set. Mađari su bolje krenuli u drugi set te na polovici te dionice imali pet poena prednosti. Malo kasnije bilo je i 7:15. Centrometal se ne predaje, igra sve bolje i u završnicu seta ulaze samo s poenom zaostatka kod 19:20. Kod 22:23 Mađari su se spretno snašli u dvije situacije i dobili drugi set. Treći set bio je poravnat do desetog poena. Zatim Centrometal odlazi na plus tri. Gosti su to brzo stigli i ušli u završnicu seta s vodstvom od 21:18.

Završnica je bila burna. Raiću je suđen prestup na kontri za 23:23. Na kraju su se Mađari opet provukli s 25:23. Kad su gosti u četvrtom setu poveli s 10:5, kasnije i 18:14 činilo se da je otpor domaćih slomljen. Ali Centrometalovci se ne predaju. Uz veliku potporu s tribine dobivaju šest uzastopnih poena i preuzimaju vodstvo. Ovog puta neizvjesna završnica ide u korist Hrvata s 25:22. Jako loše su domaći ušli u odlučujući pet set, rezultat je pokazivao 0:4. Nakon promjene strana došli su na minus dva. Ali Mađari su održavali prednost i s 15:11 došli do pobjede.

U ekipi Centrometala najviše poena osvojio je Ivan Raič, čak 23. Slijedio je Peterlin sa 17 poena. Kod mađarske momčadi 20 poena osvojio je Pesti, slijedio je albanski dvojac Koci 14 i Bakiri 13. Svi domaći igrači pružili su vrhunsku igru i šteta je da to nije nagrađeno pobjedom.

Uzvrat je za tjedan dana u Tatabanyi. Ali prije toga u subotu se u Atonu igra derbi Superlige u kojem Centrometal dočekuje osječku Mursu. Utakmica počinje u 17 sati uz prijenos na Sportskoj televiziji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije