SPORTSKE NOVOSTI

KUGLANJE Nova gostujuća pobjeda za KK Željezničar!

Na prvom od 3 ovomjesečna gostovanja kuglači Željezničara su bili uspješni

U Slavonskom Brodu pobijedili su momčad Zanatlije 6:2 i tako uspješno prošli jedno od težih gostovanja.

Utakmicu su započeli s praktično najjačim parom pa je to rezultiralo vodstvom od 2:0 i s 44 čunja prednosti. Tom rezultatu posebno je doprinos dao najbolji kuglač Željezničara ove sezone Denis Košak opet srušivši preko 600, točnije 602 čunja.

Drugi u bloku bio je Zoran Jagić (584) koji je do zadnjeg seta imao uvjerljivo vodstvo, ali je onda odigrao nešto slabije, a protivnik odlično, pa je na kraju bilo samo 2 čunja u njegovu korist. U drugom bloku prvi cjeloviti nastup ove sezone imao je Josip Filajdić, nije osvojio poen, ali je s odličnim 591 srušenim čunjem znatno doprinio pobjedi u čunjevima.

Treba reći da je trener pri tome računao i na njegovo poznavanje brodske kuglane, obzirom da mu je prije dolaska u Međimurje to bila domaćinska kuglana. Treći poen donio je Luka Štrukelj (563) koji je ovoga puta srušio malo manje nego smo navikli, prije svega zbog lošijeg čišćenja.

Kako je razlika u čunjevima smanjena za 5 čunjeva utakmica je ostala otvorena i posljednji blok je trebao donijeti konačnu odluku. Na sreću u njemu je igrao ove subote najraspoloženiji kuglač Željezničara Igor Ružić koji je srušivši 604 čunja osigurao pobjedu, za razliku od Predraga Turka (530) koji je slabim čišćenjem upropastio svoj rezultat, ali na sreću nije i onaj momčadski.

U subotu Željezničar ponovno gostuje, ovoga puta na rubu Slavonije, u Kutini protiv momčadi Ciglenice.

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA

USPJEŠNO KOLO

U 2. kolu 2. hrvatske kuglačke lige oba naša predstavnika su bili domaćini i to uspješni. Zanatlija je 5:3 pobijedio Graničar iz Đurđevca, a Željezničar 2 bjelovarski Poštar 8:0

Zanatlija i Graničar odigrali su ujednačenu utakmicu u kojoj je na kraju Zanatlija osvojio 2 boda zahvaljujući tome što su srušili 20 čunjeva više, u pojedinačnim poenima bilo je 3:3. Loše je Zanatlija započeo utakmicu jer su oba kuglača prvog bloka poražena. I Mirko Cimerman (525) i Hrvoje Žarković (526) srušili su premalo da bi mogli do poena pa su ostali u momčadi morali nadoknađivati njihov minus.

U tome su uspjela trojica. Jurica Petković (572) i Igor Maček (570) u drugom bloku, čime su izjednačili rezultat na 2:2, a Rajmond Pokrivač (541) u posljednjem. Paradoks je da je najbolji u redovima Zanatlije Bojan Plevnjak (592) ostao bez poena, ali je njegova odlična igra doprinijela ukupnoj pobjedi jer je njegov visoki rezultat i gubitak poena za samo 5 čunjeva sačuvala konačnu razliku čunjeva na plus 20.

Željezničar 2 nije imao nikakvih problema protiv veterana i rekreativaca iz bjelovarskog Poštara. Već u prvom bloku sve je bilo jasno jer je Željezničar 2 stekao prednost 2:0, uz čak 153 čunja plusa. Tome je najviši doprinos dao sjajni Goran Vrček srušivši superligaških 642 čunja i još jednom pokazao da mu je mjesto i u najboljoj momčadi kluba.

Uz njega je i Nikola Drožđek (542) odigrao solidno tako da gosti niu imali nikakve šanse. U drugom bloku ta je razlika u čunjevima udvostručena jer Bojan Košak (562) i Božidar Igrec (531) nisu također imali ravnopravne protivnike. Posljednjem bloku preostalo je samo da dovrše utakmicu, a to su učinili otac i sin Hojski, Davor (543) i Luka (540)

U slijedećem kolu Zanatlija gostuje kod bjelovarskog Poštara, a Željezničar 2 kod Lepoglave.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA

I DALJE BEZ POBJEDE

Međimurski trećeligaši su i dalje neuspješni. U ovom kolu Prosvjetar je kao domaćin poražen 2:6 od varaždinske Ceste, a donjodubravski Dubravčan kao gost od Koprivnice 3:5.

Prosvjetar je u utakmicu krenuo vrlo dobro jer su oba kuglača prvog bloka osvojili poen. Pri tome Ivan Pigac je srušio 541, a Josip Šarić 513 čunjeva. Nažalost to je bilo sve sa strane Prosvjetara u osvajanju poena. Ostala 4 dvoboja pripala su kuglačima Ceste iako su još dvojica kuglača odigrala solidno. Emil Horvat sa srušenih 556 i Ilija Višić sa 534 čunja.

Dubravčan iz D.Dubrave ravnih 100 čunjeva dijelilo je od prve pobjede. Napredak u odnosu na prvu utakmicu je to što su osvojili 3 pojedinačna poena. Zapravo je poraz donio jedan katastrofalan rezultat, a vrlo dobri su bili osvajači poena Mladen Ganžulić (572), Ivan Harandi (561) i Željko Igrec (551).

Nakon ovih poraza puno nade u pobjede nema niti u slijedećem kolu u kojemu Prosvjetar gostuje kod križevačke Elektre, a Dubravčan je domaćin koprivničkom Željezničaru

najbolji u 2. Goran Vrček.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije