vijest iz tri lige

IZ SVIJETA KUGLANJA Sezona se zahuktala, u svim ligama odigrani su zanimljivi susreti

U 3. kolu 1.hrvatske kuglačke lige po prvi puta u Čakovcu je gostovala momčad Zrinski pivovare iz Osijeka, a Željezničar se nije pokazao gostoljubivim domaćinom jer ih je pobijedio 7:1, uz 182 čunja razlike

Ovoga puta domaćini su krenuli s novim parom kuglača, s time da je Luka Štrukelj ponovno bio u njemu, a pridružio mu se Igor Ružić. Bez obzira na drugi sastav ishod je bio kao i u prvoj domaćoj utakmici. Štrukelj je srušio 583 čunja i uvjerljivo osvojio poen, a nešto slabiji Ružić (567) u finišu je također uspio do poena.

Drugi blok je ovu prednost od 2:0 udvostručio, a u njemu su bila dvojica najboljih pojedinaca susreta. Najbolji opet Denis Košak sa srušenih 623 čunja, a kapetan momčadi Predrag Turk završio je na ravnih 600. Time je utakmica praktično dobivena, a zadnji blok samo je trebao dovršiti posao. Pri tome je Zoran Jagić (580) osvojio poen, a Bojan Košak (513) je poklonio počasni poen gostima.


Pred nama je mjesec listopad koji će za kuglače Željezničara biti izuzetno naporan jer će odigrati tri utakmice i to sve tri u gostima. Prvo gostuju kod Zanatlije iz Slavonskog Broda gdje će biti na ozbiljnom iskušenju.

Upečatljiv početak Željezničara 2

Počelo je i prvenstvo u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi gdje Međimurje ima 2 predstavnika. Oba su na početku gostovala, ali su rezultati bili različiti. Željezničar 2 je gostovao kod Graničara iz Đurđevca i bio vrlo uvjerljiv, pobijedio 7:1, a Zanatlija je na gostovanju kod Obrtnika iz Krapinskih Toplica poražen 3:5 zbog 32 čunja minusa.
Posebno dobar ulazak u prvenstvo imali su kuglači Željezničara 2. Protiv đurđevačkog Graničara cijela momčad odigrala je odlično o čemu govori ukupnih 3.419 čunjeva. U prvom bloku odlični 15 godišnji Borna Murić (568) i još bolji Goran Vrček (586) nagovijestili su dobru večer, a nastavili su u drugom bloku Božidar Igrec (583) i Zvonimir Turk (556). Vodstvo 4:0 i velika prednost u čunjevima osiguravalo je posljednjem bloku mirni nastup pa je Luka Hojski (585) također odigrao odlično, a počasni poen domaćini su dobili protiv kombinacije Noa Branilović (254) i Nikola Drožđek (287).


Kuglači Zanatlije odigrali su solidnu utakmicu, ali ipak nedovoljno za 2 boda, a 1 im je izmakao pomalo nesretno jer je najbolji pojedinac Rajmond Pokrivač izgubio poen na odličnom rezultatu 593 čunja. Poene su osvojili Jurica Petković (574), Hrvoje Žarković (559) i Igor Maček (540), a očekivao se i od Bojana Plevnjaka (542), ali u tome nije uspio što je drugi razlog zašto nisu osvojeni bod (ovi).


U slijedećem kolu u subotu Zanatlija dočekuje Graničar iz Đurđevca, a dan kasnije Željezničar 2 je domaćin bjelovarskom Poštaru.

Poraz prosvjetara u trećoj kuglačkoj ligi

Početak prvenstva 3. hrvatske kuglačke lige nije bio uspješan za kuglače čakovečkog Prosvjetara. Na gostovanju kod varaždinskog Obrtnika 2011 poraženi su 2:6, iako je bilo samo 15 čunjeva minusa. Donjodubravski Dubravčan poražen je kao domaćin varaždinskoj Cesti 1:7


Ono što je interesantno je da su gotovo svi dvoboji završavali malim razlikama u čunjevima, a u jednom čak je kuglač Prosvjetara Ivan Pigac (565) izgubio u setovima iako je imao 10 čunjeva više od protivnika. Sve je to moralo dovesti do poraza, a poene za Prosvjetar osvojili su Stjepan Blažek (551) i Josip Šarić (524).
Dubravčan iz Donje Dubrave visoko je poražen jer ničim nije moga ugroziti sasvim prosječnu momčad Ceste. To dovoljno govori kakvi su im bili rezultati. Jedini koji je odigrao pristojan rezultat bio  je Tomislav Hrašćanec srušivši 550 čunjeva, a tim je rezultatom osvojio i počasni poen za Dubravčan.


U sljedećem kolu Prosvjetar je domaćin varaždinskoj Cesti, a Dubravčan iz D.Dubrave gostuje kod Koprivnice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije