međunarodni turnir

SVIJET ODBOJKE Centrometal pobjednik Trofeja Međimurja!

U subotu je u Nedelišću održan 20. tradicionalni međunarodni turnir Trofej Međimurja u odbojci za seniore i seniorke

U muškoj konkurenciji nastupile su ponajbolje hrvatske i slovenske momčadi. U prvom polufinalu domaći Međimurje Centrometal igrao je protiv slovenskog Fužinar SIJ Metal ravne iz Ravne na Koroškem.

Slovenci su bolje započeli susret i dobili prvi set. Kad su Međimurci popravili prijem u drugom setu preuzeli su i kontrolu nad utakmicom. U narednom setu bili su bolji i poravnali na 1:1. Treći set bio je vrlo uzbudljiv, na kraju je završio u korist Centrometala koji su se time plasirali u finale. U drugom polufinalu Panvita Pomgrad iz Murske Sobote bila je bolja od Cratis Varaždina. Varaždinci su poraženi i u utakmici za treće mjesto od ekipe iz Ravne na Koroškem. Finale je ponudilo pravu dramu.

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem su slavili Slovenci. Pomgrad je počeo bolje i u završnicu prvog seta ušao sa 23:20. Nije im bilo dovoljno. Međimurci su to stigli i sa 26:24 došli do prednosti. Sličan je bio i drugi set u kojem su Slovenci opet sa 23:20 ušli u završnicu koju ovaj put nisu propustili. U trećem setu Centrometal je stalno bio u prednosti od nekoliko poena ali nikako da se značajnije odvoje. Imali su domaći 24:22 ali nisu iskoristili dvije meč lopte. Ušlo se u „produžetke“ u kojem su obje ekipe imale više meč lopti. Na kraju 34:32 sa Centrometal. Time je Centrometal osvojio prvo mjesto, druga je bila ekipa iz Murske Sobote, treći Fužinar i četvrti Varaždinci.


U ženskoj konkurenciji domaći Nedelišće Elting je u polufinalu igrao protiv slovenske Lendave. Gošće su bile bolje i izborile finale. Domaće su u drugom setu propustile dobru priliku da odlučuje treći set. U drugom polufinalu zagrebačka Dubrava bila je bolja od HOK Gorice. U utakmici za treće mjesto Nedelišćanke su pružile još bolju igru ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv jako dobre ekipe Gorice. Finale je bilo vrlo neizvjesno. Dubrava je u neizvjesnoj završnici pobjedila Lendavu sa 2:1.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije