JAKI DERBI

VELIKA POBJEDA Varteks poražen kod kuće: NK Graničar slavio 2:0

Graničar iz Kotoribe stigao je u subotu na Slobodu, na 'noge' Varteksu koji je 7. kolo dočekao kao vodeća ekipa 3. NL Sjever

U početnom sastavu je i dalje na vratima bio Kirić, radi bolesti nije bilo Renana, a i Romario Matova je susret započeo s klupe. Po prvi puta ove sezone od prve minute je tako krenuo Lukačić.

Prvu prijetnju imali su domaći, ali Kanceljak u 5. minuti puca preko gola. Svega par minuta kasnije zaprijetio je i Graničar, kada obrani Varteks bježi odlični Japanac Hosono, ali puca preko gola. Potom i Varteks ima dvije prigode, ali Glavica i Mihalinec nisu precizni.

NK Graničar ipak stiže prvi u vodstvo, pomalo neočekivano, iz slobodnog udarca, dosuđenog na udaljenosti dvadesetak metara od gola, lijevo iskosa.

Loptu na ‘slobodnjak’ namješta Nikola Golenja, obrana Varteksa i svi na stadionu očekivali su centaršut, ali lopta iskusnog napadača završava u prvom kutu, za efektan pogodak. Mogao je Golenja i povisiti vodstvo, samo minutu kasnije, ali puca preko gola.

Varteks je predkraj poluvremena pritisnuo goste, i imao nekoliko odličnih prigoda. U 36. minuti Kukec puca nakon odlične akcije Varteksa, ali njegov udarac Kečak uspijeva odbiti u korner. Nakon kornera Bumbari stižu na milimetar do gola. Lukačić ubacuje, netko prebacuje, a na drugoj stativi je Kanceljak, čiji udarac završava u stativi.

U nastavku Varteks ulazi zamjenom Matova – Lukačić, a i odličnom šansom već u 50. minuti. Brza akcija Bumbara, Glavica ulazi u kazneni prostor, puca, a Keček odbija loptu. U nastavku akcije lopta dolazi do Hrženjaka, koji puca preko gola.

Hladan tuš za domaće uslijedio je u 53. minuti, kada se Golenja još jednom upisao u listu strijelaca. Još jedan krasan pogotka iskusnog igrača, s ruba kaznenog prostora, udarac vanjskom, ‘felš’ u donji desni kut mreže domaćina. Drugi gol ovog igrača, koji je i na proljeće zabio dva slična pogotka Bumbarima. Golenja prijeti i u 61. minuti, ali Kirić brani njegov udarac, a u nastavku akcije Hosono puca pored gola.

Varteks pokušava, ali nije uspijevao ozbiljnije priprijetiti. Graničar se odlično brani, ali i pokazao se kao vrlo ozbiljna ekipa. No, mora se priznati i da Varteks nije imao svoj najbolji dan. Nešto bliže golu Bumbari dolaze u 70. minuti, kada prvo pokušava Glavica, a na kraju lopta dolazi do Hrženjaka koji puca preko gola.

Do kraja utakmice nismo previše vidjeli, gosti se vrlo uspješno brane, odolijevaju napadima Bumbara. Čekao se taj barem jedan pogodak, da se smanji vodstvo, i pokuša doći barem do boda, ali nije išlo.

Tek na samom kraju utakmice i nekoliko ozbiljnijih prigoda Bumbara. Prvo nakon prodora Mihalinca u kazneni prostor nitko ne uspijeva ugurati loptu u gol. Identično je bilo i minutu kasnije, nakon prodora Telebara, kada Kovačec promašuje loptu. Na kraju utakmice i pokušaj Glavice, ali Kečak efektno ‘paradom’ brani.

Velika pobjeda Kotoripčana u Varaždinu, a mora se priznati zaslužena.

– Prije manje od godinu dana smo ovdje došli kao jedna rekreativna ekipa, popili smo pet komada. Čestitam mojim dečkima na radu, danas smo izgledali kao ozbiljna trećeligaška ekipa, a tako izgledamo i veći dio sezone. Čestitke i domaćinu na fer i korektnoj igri – kazao je Mario Piškor, trener Graničara.

Bumbari danas nisu bili pravi.

– Zasluženo smo danas izgubili, čestitam gostima na korektnoj igri. Mi smo danas pokušavali, ali sve je od početka išlo u krivo. Nemam puno toga zamjeriti mojim igračima, to je valjda odrastanje, moramo dići glavi gore i ići dalje – ističe Dražen Besek, trener Varteksa.

Već u srijedu Bumbare čeka utakmica Županijskog kupa u Nedeljancu, i to pod reflektorima, u 18 dati. A onda u idućem kolu 3. NL Sjever i teško gostovanje kod aktualnog prvaka Poleta.

Varteks – Graničar (K) 0:2 (0:1)

Varaždin, stadion Slobode. Gledatelja: 330. Glavni sudac: Dino Sabljić (Bjelovar), pomoćni suci: Mihael Gobac (Virovitica), Maja Ferić (Pitomača).

Strijelci: 0:1 Golenja (19), 0:2 Golenja (53).

Varteks – Kirić, Telebar, Ptiček, Katanec, Lukačić (od 46. Matova), Kovačec, Kukec, Glavica, Mihalinec, Kanceljak, Hrženjak (od 71. Možanić). Trener: Dražen Besek.

Graničar – Kečak, Piškor (od 46. Mikulan), Vlah, Sabol, Posavec (od 62. Vađunec, od 76. Mlakar), Arambašić, Jadanić, Dežđek (od 68. Čmrlec), Golenja (od 62. Mihoković) Hosono, Štritar,. Trener: Mario Piškor.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije