KK MEĐIMURJE

KOŠARKA Međimurje uvjerljivom pobjedom protiv Čakovec Globetke u finalu Kupa

U redovima Međimurja izvrsnu partiju pružio je jedan od najmlađih 17-godišnji bek Niko Šarić koji je zabio 29 poena

Košarkaši Međimurja u prvoj službenoj utakmici nove sezone izborili su finale Kupa Košarkaškog saveza Međimurske županije Krešimir Ćosić, nakon što su u polufinalu uvjerljivo svladali gradskog rivala Čakovec Globetku s +17 razlike 85-68.

U lijepoj atmosferi ispunjene dvorane čakovečke I. OŠ kakvu bi željeli gledati na što više košarkaških utakmica u Čakovcu, pomlađeni sastav Međimurja koji je u završnici priprema za novu drugoligašku sezonu stigao je lakše nego što su mnogi očekivali do završnice međimurskog kupa.

Iskusni sastav Čakovec Globetke pratio je ritam Međimurja samo u početnim minutama utakmice, ali nakon toga je vrlo brzo razigrani sastav „konjića“ ostvario nedostižnu prednost za sigurnu pobjedu. Već nakon prvih 20 minuta utakmice Međimurje je imalo prednost od 18 poena razlike koja je u drugom poluvremenu dodatno povećana u nekoliko navrata i na više od 20 koševa, da bi pred sam kraj trener Štef Novak pružio priliku najmlađima za konačni rezultat utakmice od +17 za Međimurje.

U redovima Međimurja izvrsnu partiju pružio je jedan od najmlađih 17-godišnji bek Niko Šarić koji je zabio 29 poena uz nekoliko trica, a uz bok njemu bili su Mislav Kranjčec sa 17 i 5 trica, playmaker Nikola Hren s 15 poena i krilni centar Vedran Gašparić s 11. Još su za hrvatskog drugoligaša zabijali: Pongrac 5, Zaspan 4, Palić i Rušnjak 2, a još su igrali: Balent, Karamatić, Zember i Maček.

Tako će se ove godine ponoviti prošlogodišnje finale međimurskog kupa u kojem će u Donjem Kraljevcu igrati istoimeni domaćin koji je završnicu izborio također uvjerljivom pobjedom u Murskom Središću protiv Rudara i Međimurje. Utakmica se igra u subotu 5. listopada.

Prva uspješna provjera u Sesvetskom Kraljevcu

Uoči polufinale utakmice kupa, hrvatski drugoligaš Međimurje odigrao je pripremnu utakmicu u Sesvetskom Kraljevcu protiv istoimenog domaćina koji igra 3. ligu Centar. Bila je to prva prilika za uigravanje našeg drugoligaša koji u svojem rosteru za novu sezonu ima nekoliko imena. Trener Stjepan Novak dao je svim igračima priliku i dobru minutažu i na kraju protiv dobrog „sparing partnera“ koji ima nekoliko iskusnih bivših drugoligaških i prvoligaških igrača u svojim redovima, zabilježena je pobjeda 85-79.

Kompletira se roster Međimurja za novu sezonu

Bliži se početak nove natjecateljske košarkaške sezone koja za 2. ML Sjever počinje 12. listopada, pa su tako pri kraju i pripreme našeg drugoligaša koje su započele još krajem kolovoza, kao i kompletiranje igračkog rostera za novu sezonu.

Tako su Međimurju pristupili bivši igrač mlađih selekcija zagrebačke Dubrave, donedavno član Labrade Franjo Palić koji igra na poziciji bek, zatim junior zagrebačkog Maksimira 199 cm visoki Riko Karamatić koji od ove jeseni studira u Čakovcu i povratnik naš igrač Međimurja koji završava studij i nakon dužeg vremena igrač viši od 2 metra u našem sastavu, 201 cm visoki centar Tin Pongrac.

Međimurje će novu sezonu odigrati u pomlađenom sastavu, ali s vjerom da se može napraviti dobar rezultat.
Okosnicu uz novo pridošle igrače čine novi kapetan 24-godišnji Mislav Kranjčec koji igra na poziciji krila i beka, njegov zamjenik krilni centar 20-godišnji Vedran Gašparić, te još uvijek juniori koji su već prošle sezone zabilježili za naš klub odličan rezultat na državnom prvenstvu U19: playmaker Hren, bek Šarić, krilo-centar Zaspan i centar Balent.

U rosteru nema Kuzmića i Glumca koji su prešli u redove Podravca, odnosno Varaždina, Franje Kranjčeca koji odlazi na studij u Zagreb, Bartolića i Pađana koji ne mogu trenirati i igrati zbog privatnih obveza, te Marija Mareka Novaka koji se oprostio.

Nova Uprava Međimurja obavila je također razgovore s dva-tri domaća igrača od kojih su neki igrali već za naš klub, ali oni nisu trenutno spremni igrati 2. HL. Tako će naš klub kako bi bio što konkurentniji u 2. ML Sjever, do kraja prijelaznog roka koji završava 9. listopada, pokušati angažirati još jednog igrača sa strane.

Inače, s prvom ekipom trenira i veći broj igrača koji još uvijek imaju pravo nastupa za juniorski i kadetski sastav kluba, a trener Stjepan Novak i njegov pomoćnik Danijel Krajačić među njima će za svaku utakmicu odabrati igrače koji će dobiti priliku tijekom predstojeće natjecateljske sezone.

Pretkadeti Međimurja treći u Koprivnici

Ekipa pretkadeta U15 Međimurja osvojila je treće mjesto i brončanu medalju na Memorijalnom turniru Goran Plavec u Koprivnici. U dobroj provjeri uoči početka nove sezone, naša ekipa sastavljena od igrača rođenih 2010. i 2011. godište zabilježila je 2 pobjede i 1 poraz. U prvoj utakmici u skupini protiv Vedija iz Bjelovara zabilježen je poraz 32-47, da bi u drugoj odlično odigranoj utakmici uvjerljivo svladali Ivančicu iz Ivanca 59-27.

Poslijepodne je uslijedila utakmica za 3. mjesto protiv domaćina KK Koprivnica, koja je završila 48-38 u našu korist za konačno treće mjesto i brončanu medalju na turniru. Trener Mario Medo Novak za ovaj turnir je pozvao 14 igrača i svi su dobili priliku igrati. Treba istaknuti da je izvrsno odigrao Matija Strbad koji je odabran u najbolju petorku turnira.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije