ŽENSKA INICIJATIVA

ŽENSKI NOGOMET Osnivanje ŽNK Hajduk Štrukovec i nova prilika za žene u sportu

Štrukovec će uskoro postati bogatiji za novi sportski klub – u tijeku je osnivanje Ženskog nogometnog kluba Hajduk Štrukovec. Ovaj korak dio je šire inicijative u Međimurju za pokretanje Ženske nogometne lige Amaterke, koja će djelovati pod okriljem Međimurskog nogometnog saveza (MNS). Inicijatori vjeruju da će stvaranje ove lige potaknuti veći broj žena da se aktivno bave nogometom, osobito djevojčice koje nakon igranja u mlađim kategorijama prestanu sudjelovati u sportu.


Liga će se igrati prema pravilima U11 kategorije, dok će se dobna granica prilagoditi u dogovoru s klubovima i Savezom. Inicijativa ima za cilj okupiti sve žene koje vole nogomet i žele ostati aktivne, a ŽNK Hajduk Štrukovec radi na registraciji kluba i igračica kako bi mogli započeti natjecanja.


Prvi treninzi već su održani na terenu NK Hajduk Štrukovec, a predvodila ih je trenerica Mateja Tuksar. Uz odličnu atmosferu i snažnu podršku, prvi treninzi su uspješno odrađeni.


Cilj kluba nije samo razvijanje sportskih vještina, već i promocija Štrukovca i Grada Mursko Središće, te poticanje većeg uključivanja žena u sport. Treninzi će se održavati dva puta tjedno, a igračice mogu očekivati prijateljsku atmosferu, stručnu trenericu, uzbudljive treninge, utakmice i priliku za sklapanje novih prijateljstava.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije