STOLNI TENIS

SVETA MARIJA Održan treći Memorijalni turnir ‘Željko Hunjadi – Žac’

Stolnoteniski klub Sveta Marija u subotu, 14.9.2024. organizirao je treći Memorijalni turnir 'Željko Hunjadi - Žac' u čast nažalost prerano preminulom dugogodišnjem dopredsjedniku i jednom od osnivača Kluba

Podsjetimo, da nije bilo Žaca, vjerojatno ne bi bilo ni osnivanja kluba, pošto se ideja o osnivanju kluba rodila upravo u njegovoj garaži igrajući stolni tenis.

Pravo nastupa na turniru imali su svi registrirani i neregistrirani igrači/igračice s područja Međimurske županije.
Sveukupno se natjecalo 35 natjecatelja, od kojih je bilo 30 muških te 5 žena-što znači 5 natjecatelja više nego prošle godine, što opet daje vjetar u leđa za iduće turnire.

Muška kategorija bila je podijeljena u 8 skupina po 3 ili 4 igrača, dok su žene igrale sistemom “svaka sa svakom”.

Turnir je započeo minutom šutnje, a potom se predsjednik Marinko Dadasović – Riki obratio s par riječi. Na otvorenju turnira također je nazočna bila i gđa Gordana Hunjadi, Željkova supruga te dugogodišnja tajnica i također jedna od osnivačica Kluba.

Nakon službenog dijela, natjecanje je krenulo najprije u muškoj, a zatim i ženskoj kategoriji. Nakon mečeva u skupinama, odigrana je osmina finala, četvrtfinale, a zatim i polufinale.

U polufinalnim mečevima Dominik Filipašić bio je bolji od Daria Grda 3:2, također istim rezultatom u drugom polufinalu Jurica Godina plasirao se u finale pobjedom protiv Tihomira Kovača.

Borbe za treće mjesto nije bilo, nego je porazom u polufinalu pripalo Dariu Grdu (STK Goričan) i Tihomiru Kovaču (STK HE-DRA).

Finalni meč na turniru igrali su prošlogodišnji finalist Dominik Filipašić (STK Donji Kraljevec) protiv Jurice Godine (USTA Belica).

Godina pobijedio je Filipašića rezultatom 3:1 te je tako postao treći osvajač ovog turnira, dok je Filipašić drugu godinu zaredom osvojio 2.mjesto.

U ženskoj kategoriji 3.mjesto osvojile su Renata Jambrešić i Marina Orehovec, 2.mjesto zauzela je Silvija Peter, dok je 1.mjesto drugu godinu zaredom pripalo Slavici Pavlic.

Nakon odigranih svih mečeva slijedilo je proglašenje najuspješnijih igrača i igračica.

Za četiri najuspješnija igrača klub je pripremio pehare, za igračice medalje i ruže, dok je gđa Gordana Hunjadi poklonila dvije Svetomarske čipke za najuspješnijeg igrača i igračicu turnira.

Anonimni sponzori donirali su također vrlo vrijedne nagrade za četiri najuspješnija igrača i igračice. Ovim putem još jedanput se zahvaljujemo na donaciji.

Nagrade najboljima podijelili su predsjednik kluba i gđa Hunjadi. Nakon toga predsjednik se svima zahvalio na fair-play igri te je istaknuo kako se nada da će se sljedeće godine turnir održati u novoizgrađenoj školskoj dvorani u Svetoj Mariji gdje će biti mjesta za puno više igrača te će turnir na taj način opet moći “rasti”.

Pošto je bila velika zainteresiranost za igranje parova, organizatori su odlučili da se igraju i nasumični parovi. U toj kategoriji natjecalo se ukupno 10 parova. Treće mjesto zauzeli su par Patrik Bašnec/Josip Jurčec pobijedivši u polufinalu par Tihomir Kovač/Dragutin Godina. U finalu pak je par Dario Grd/Miljenko Belovari bio bolji od para Jurica Godina/Antun Mustač.

Kako natjecatelji ne bi ostali gladni, što u Svetoj Mariji nikako ne može biti slučaj, pobrinuo se trio kuhara: Antun i Dino Mustač te Stjepan Hegediš koji su skuhali odličan grah.

Iako vrijeme nije bilo baš najbolje, za vrijeme igranja turnira članice Kluba Matilda Dadasović, Mirjana Frančić, Blaženka Mustač, Jelena Cmrečak, Patricia Mustač te Anamaria Štirinić pripremile su vrhunske lepinje/langoše za kojima se miris širio po ulicama Svete Marije.

STK Sveta Marija ovim putem zahvaljuje se svim natjecateljima koji su se odazvali ovom turniru te ih ovim putem pozivamo na svaki sljedeći memorijalni turnir koji će se svake godine održati okvirno – početkom 9. mjeseca. Također zahvaljuje se i organizatorima te svim članovima Kluba koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj turnir održi.

Vidimo se dogodine u još većem broju!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije