NOVA SEZONA

KUGLANJE Željezničar krenuo u novu kuglačku sezonu uvjerljivom pobjedom

U novu kuglačku sezonu i u novi rang natjecanja krenuli su kuglači čakovečkog Željezničara

Nakon što su na kraju prošle sezone ispali iz HEP hrvatske kuglačke super lige ove se sezone natječu u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever gdje su već u prvom kolu pokazali da će igrati važnu ulogu. U prvom su kolu dočekali momčad Nove nade iz Požege i uvjerljivo pobijedili 7:1, uz 152 čunja viška.

Tako uvjerljivo kako je završilo nije izgledalo na početku jer je u prvom bloku za goste nastupio njihov daleko najbolji kuglač Darko Zovko i srušio sjajnih 657 čunjeva pa mu zajedničkim snagama Franjo Gosarić (273) i Bojan Košak (284) nisu mogli parirati i poraženi su za ravnih 100 čunjeva. Srećom sjajno je odigrao Luka Štrukelj, srušio 635 čunjeva, i točno za 100 čunjeva bio bolji od svojeg protivnika pa je nakon prvog bloka bilo 1:1, uz potpuno izjednačen rezultat u čunjevima.

Drugi blok krenuo je izjednačeno, ali su željezničari prelomili rezultat, a i tijek utakmice, u drugom dijelu nastupa drugog bloka kada su najbolji pojedinac Željezničara Denis Košak (640) i Predrag Turk (591) napravili osjetnu razliku u čunjevima (90) i donijeli vodstvo 3:1. Zadnjem bloku preostalo je samo barem sačuvati tu prednost u čunjevima, ali su se oni pobrinuli osvojiti i dva pojedinačna poena. Pri tome Zoran Jagić je srušio 589, a Igor Ružić 583 čunja.

Ova pobjeda, a posebno i odličan momčadski rezultat od 3.595 čunjeva, sigurno će dodatno osnažiti samopouzdanje, a pravi ispit kvalitete na redu je već u drugom kolu kada gostuju kod momčadi Novske.

NAJAVLJUJEMO: Turnir mladih nada

Željezničar je u hrvatskim okvirima poznat po radu s mladim kuglačima pa su u klubu odlučili te mlade snage testirati na turniru koji organiziraju i na kojemu se očekuje nastup mladih kuglača, starosti od 10-19 godina, iz Hrvatske, a najavljeni su mladi kuglači i iz Mađarske.

Očekuje se da će na turniru nastupiti preko 50 mladih kuglača, a turnir se održava u nedjelju od 10 sati na kuglani SRC Mladost u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije