ČESTITAMO

RUKOMET MRK Čakovec u dobroj igri pobijedio Vinkovce

BJELIN SPAČVA – ČAKOVEC 36:38 (18:14)

VINKOVCI – Sportska dvorana Bartol Kašić. Gledatelja: 300.

Suci: Matija Brodić i Matija Hodžić (oba iz Zagreba).

BJELIN SPAČVA: Zovak (1), Maroš (5), Parat, B. Mažurana (1), Greganić (7), Žulj, Božičević (5), Stjepanović, Kolar, Lasić (1), F. Mažurana (9), Ninaj, Kuže (6), Lukac, Hideg (1), Stojanović. Trener: Josip Mečić.

ČAKOVEC: Martinez, V. Horvat, L. Baković, Friščić (5), Zadravec (2), Tkalčec, Kranjec, Varošanec, Lukac (1), Čuk (3), Tompić (4), Levak (7), T. Baković (13), Goričanec(3), Malović. Trener: Josip Borković.

Naši prvoligaši!

Čakovčani su na najbolji mogući način, pobjedom, startali u novi, najviši rang natjecanja. Pobjeda je tim važnija jer je ostvarena na gostovanju kod protivnika iz vrha hrvatskog rukometa, sudionika Europske lige, sve pak to u nekompletnom sastavu bez nekoliko standardnih prvotimaca (Sklepić, Hozjan, E. Horvat…).

O zasluženom pobjedniku ovog izuzetno kvalitetnog i uzbudljivog susreta odlučila je odlična igra Čakovčana u drugom poluvremenu.

Nakon prvih 30 minuta nije međutim tako izgledalo, Domaći su taj dio susreta završili vodstvom 18:14. Koristili su greške Čakovčana u obrani i napadu i to kažnjavali pogocima.

U drugom poluvremenu preokret. Čakovčani su zaigrali gotovo nepogrešivo u obrani i napadu, stigli su vodstvo domaćih u 43. minuti (25:25), a onda do kraja susreta sve u „njihovoj režiji“.

Sedam minuta pred kraj imali su četiri gola prednosti (33:29), domaći su to prednost stigli u posljednjoj minuti (36:36), nisu uspjeli više, jer su Čakovčani s dva „brza“ pogotka u zadnjih 10 sekundi riješili pitanje pobjednika. Za veliko slavlje i veseli povratak u Čakovec. Svi igrači i trener Borković zaslužuju čestitke odličan strijelac Tin Baković posebne.

Ova pobjeda i dobra igra dobro su došli pred subotnji susjedski derbi s Varaždinom 1930 kojem su Čakovčani domaćini u 19,30 sati u dvorani Graditeljske škole.

Sigurni smo da će imati veliku podršku iz gledališta i da će se potruditi dobrom igrom doći do isto takvog rezultata. Zato vrijedi biti sudionikom te utakmice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije