stroj za golove

NAJBOLJI STRIJELAC LIGE Nino Patafta u jednoj utakmici zabio više golova od Kulenovića i Livaje u pet kola!

Malo koji nogometaš može se pohvaliti da je na jednoj prvenstvenoj utakmici postigao sedam pogodaka

To je uspio napraviti Nino Patafta (27) nogometaš Poleta iz Svetog Martina na Muri koji je u 3. kolu 3. NL sjever utrpao bivšem prvoligašu Međimurju čak sedam pogodaka, pišu sportske.jutarnji.hr.

Inače, Nino je već nekoliko sezona najbolji strijelac Poleta iz Svetog Martina na Muri, dok je i stalno u vrhu najboljih strijelaca lige, a minule je i bio prvi topnik lige. Prije početka utakmice protiv Koprivnice primio je pehar za najboljeg strijelca lige u minulom prvenstvo dok je utakmicu začinio na najbolji mogući način visokom pobjedom te postignuta dva pogotka. Na upit kako uspijeva tako dugo održati odličnu formu nam je rekao.

– Samo radom, odricanjem i da svaku utakmicu ulazim maksimalno spreman i motiviran. Veliku zaslugu tome pripada i ekipi koja je odlična i bez nje ne bi bilo mojih golova.

Prošla sezona bila je kako za Vas tako i za Polet izuzetno uspješna. Kao malo koji igrač okitili ste se s tri medalje. Osvojeni su prvenstvo i kup, a Vi ste bili najbolji strijelac lige.

– Presretan sam bio što je minula sezona bila tako uspješna, mogu reći jedna od najuspješnjih u bogatoj povijesti kluba. Kompletna ekipa odigrala je odlično i prvenstvo smo završili u velikom stilu s velikom prednošću, da bismo k tome dodali i kup. Laska mi ta titula najboljeg strijelca, normalno. Zadovoljan sam i svojim igrama, ovo je definitivno jedna od najboljih sezona u karijeri, ali ponavljam, ekipa nam je bila odlična, a klub je posložen vrhunski i navijači nam uvijek pružaju veliku podršku kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama.

Unatoč brojnim ponudama ostali ste i dalje poletovac?

– Kao što sam ranije naglasio klub je vrhunski posložen zahvaljujući predsjedniku Miroslavu Novinšćaku, ekipa nam je odlična, trener Šardi radi odličan posao i ocijenio sam da mi je u ovom trenutku promjena nepotrebna.

Ove sezone Liga je brojnija i po mnogima puno kvalitetnija od prošle sezone?

– Naravno, ima tu klubova koji su ušli i koji su nepoznanica za nas, a i liga je brojnija ove sezone. Također i tu je i Nedelišće koje je uvijek nezgodan protivnik. Sigurno je da će ove sezone biti liga kvalitetnija, ali uvjeren sam da ćemo mi nastaviti s odličnim igrama i rezultatima i da ćemo obraniti dvostruku krunu, a da će moji golovi u mnogome doprinijeti tome.

Sigurno Vam je ovih sedam postignuta pogotka i Vaš osobni rekord?

Naravno, baš me je u ovoj utakmici sve išlo, ali zahvaljujući ekipi odnosno suigračima koji su me upošljavali s preciznim loptama. Postizao sam u karijeri dosta puta na utakmicama tri pogodaka, ali ovih sedam pogodaka je moj osobni rekord – završio je na kraju Nino igrač kojeg bi poželio imati svaki trener u ekipi, navode sportske.jutarnji.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije