PREMIER LIGA

PRVOLIGAŠ MRK ČAKOVEC Od obećanja se ne živi, trebamo financijsku podršku odgovornih za sport

'Kvalitetan sport u Međimurju je u lošem položaju i ovakvim sistemom financiranja i brige ne može se napredovati', direktan je bio Kavran

U čakovečkom „premier ligašu“ MRK Čakovcu održali su uoči početka nove prvenstvene sezone tradicionalnu konferenciju za novinare.

Na konferenciji su predsjednik kluba Željko Kavran, trener Josip Borković, igrači Mateo Hozjan i Luka Banović velik broj predstavnika „sedme sile“ upoznali s nizom klupskih aktualnosti, s problemima i planovima u novoj sezonu.

Predsjednik Željko Kavran bio je kao i uvijek realan i direktan:

“Pripreme su bile uspješne, to mora dati rezultate u za nas novom rangu natjecanja gdje nam je u prvoj godini kao novom članu osnovni cilj osigurati status, a kasnije i više od toga. Imamo kvalitetan igrački i stručni kadar, imamo i velik broj mladih kvalitetnih igrača „koji dolaze“, imamo dobru upravu, odličnu podršku naših vjernih gledatelja, ističe.

Nemamo međutim dovoljnu podršku odgovornih za sport gdje se od obećanja ne živi. Snalazimo se na sve moguće načina da osiguramo uvjete za ovaj rang natjecanja, srećom da su tu uz gledatelje i sponzori koji nam pomažu i nalaze svoj interes u tome. Pod hitno bi odgovorni u sportu, ali i politici trebali razmisliti i osmisliti da sport putem kategorizacije podignu na viši stupanj, kako to čine u mnogim gradovima. Jer kvalitetan sport u Međimurju u lošem je položaju, ovakvim sistemom financiranja i brige ne može se napredovati”, zaključuje.

Trener Josip Borković kao i obično bio je kratak i realan: „Nakon napornih i uspjelih priprema očekujemo dobre rezultate. Liga je kvalitetna, svaka utakmica biti će isto takva i neizvjesna, pozivam gledatelje da nas kao i do sada podrže, mi ćemo im to dobrim rezultatima vratiti na terenu.“

Igrači Mateo Hozjan i Luka Baković bili su jednoglasni: „Atmosfera u ekipi je odlična, dobro smo se pripremili za sva iskušenja koja nas u novom rangu natjecanja očekuj. Imamo odličnu upravu i struku, sve to mora dati i dati će rezultate na terenu. Prvenstvo će biti zanimljivo, sve utakmice kvalitetne i neizvjesne, pridružujemo se apelu predsjednika i trenera i pozivamo gledatelja da nam sportskim navijanjem pomognu uspjeti u realizaciju realno zacrtanih ciljeva.“

Svi pak su bili jedinstveni oko najava utakmica s Bjelin Spačvom sutra(srijeda)u Vinkovcima i Varaždinom 1930 u subotu u 19,30 sati u Čakovcu.

„Dobrom igrom pokušat ćemo doći do isto takvog rezultata. Pozivamo gledatelje da nas u subotu podrže na utakmici s „susjedima“ iz Varaždina s kojima se nakon 15 godina prvi puta susrećemo u najelitnijem rangu našeg natjecanja“, poručuju iz MRK Čakovec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije