bliži se prvenstvo

NOVOSTI IZ KUGLANJA Kuglači Željezničara ovih su dana odigrali zanimljive susrete

Kuglači Željezničara zadnje tjedne prije početka prvenstva vrlo intenzivno odigravaju prijateljske utakmice i sudjeluju na turnirima

Proteklog su vikenda imali dva vrlo jaka prijateljska susreta. Obzirom da su im protivnici bili vrlo jaki u oba su poraženi, ali su pokazali već vrlo solidnu formu.


Prvo su gostovali kod novog superligaša Goranke iz Ravne Gore gdje su poraženi 2:6, ali ono što je važnije momčadski je rezultat koji je vrlo dobrih 3.513 čunjeva i za samo 72 čunja su zaostali za domaćinima. Najbolji rezultat postigao je Denis Košak srušivši 642 čunja, a zadovoljili su još Predrag Turk (596), Goran Vrček (595) i Franjo Gosarić (572).

Užitak za gledatelje

U nedjelju Željezničar je ugostio najbolju žensku kuglačku ekipu Europe, kuglačice riječke Mlake. Sjajne kuglačice odigrale su na visokom nivou i pravi je užitak bio gledati tako vrhunsko kuglanje. Dogovoreno je da se utakmica igra s osam kuglač(ic)a pa je krajnji rezultat bio 6:4 za gošće, a ova osvojena 4 poena govore o tome da je Željezničar pružao solidan otpor. U momčadi Željezničara najbolji je bio Goran Vrček sa srušenih 629 čunjeva, a uz vrlo dobar nastup protiv Goranke, ovo mu je još jedan korak bliže najboljoj postavi kluba. Osim njega poene su osvojili Zoran Jagić (608), Franjo Gosarić (596) i Igor Ružić (594). Zapaženi rezultat odigrao je i Denis Košak (609), ali je imao „nesreću“ što je igrao protiv najbolje kuglačice gošća, mlade reprezentativke Hrvatske Paule Polanšćak koja je srušila i za mnoge kuglače nedostižni 661 čunj.

Nakon ova dva pripremna ispita već se polako nazire šestorka za početak prvenstva, a definitivna potvrda dobiti će se slijedećeg vikenda kada Željezničar, kao predstavnik Hrvatske (uz državne prvake Zaprešić) sudjeluje na međunarodnom turniru u Mariboru koji se priređuje povodom otvorenja najsuvremenije preuređene kuglane u sklopu dvorane Tabor.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije